|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Benzyna - Brak światel cofania
BenyVw - 2009-12-25, 12:07 Temat postu: Brak światel cofania Witam ! Mam maly problemik związany ze swiatlem cofania a dokladniej z jego brakiem ,kiedyś bylo normalnie ale od pewnego czasu nie świeci (żarówki dobre)
Czy po wymianie takiego wlącznika będzie OK ?
Gdzie on się znajduje ?
http://moto.allegro.pl/it...polo_vento.html
Paweł J. - 2009-12-25, 12:17
BenyVw napisał/a: | Czy po wymianie takiego wlącznika będzie OK ? |
Tego chyba nikt nie wiem.
BenyVw napisał/a: | Gdzie on się znajduje ? |
w skrzyni biegów...tu między akumulatorem a silnikiem...są takie dwie wtyczki....nie pamiętam która jest od wstecznego, ale było o tym na forum pisane, z resztą jeśli dobrze pamiętam mają różną ilość pinów więc powinieneś trafić.
Na początku sprawdź bezpiecznik nr 14-on jest od światła cofania
BenyVw - 2009-12-25, 12:24
Dzięki, zaraz po obiedzie pójdę sprawdzić ten bezpiecznik ale z tego co pamiętam sprawdzalem je wszystkie kiedys i byly ok.
vezet22 - 2009-12-25, 13:00
więc sprawć na początek czy do czujnika wstecznego dochodzi napięcie (kostka dwupinowa) w jednym pinie powinno być napięcie, jak zewrzesz jeden z drugim to wsteczny powinien się zapalić (pamiętaj żeby włączyć zapłon) jeśli to zadziała to wymieniaj czujnik
BenyVw - 2009-12-25, 20:18
Dzięki vezet22 zrobiłem tak jak napisałeś zwarłem te 2 kable z czujki i rzeczywiście się zaświecił teraz czeka mnie wymiana ale to przyszły tydzień No i do tego czujnik temperatury bo pokazuje mi na blacie 70st. - 75st.
Punkcik poszedł !
vezet22 - 2009-12-25, 20:48
|
|