Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - Opony wielosezonowe Frigo.

cjerzy1 - 2010-02-04, 20:17
Temat postu: Opony wielosezonowe Frigo.
Co sądzicie o oponach wielosezonowych Frigo, jak się sprawują w zimie oraz w lecie? Czy w zimie rzeczywiście dorównują oponom zimowym? Drugie pytanie dotyczy opon zimowych: jak one sprawują się w lecie, czy przypadkiem nie zużywają się szybciej niż letnie lub wielosezonowe?
WAFEL - 2010-02-04, 20:19

moim zdaniem opona zimowa to zimowa a letnia to letnia a nie jakies tam wielosezonowe firmy "kszak"
czarnysauber - 2010-02-04, 20:22

nawet najlepsza opona wielosezonowa bedzie gorsza od najgorszej opony zimowej
jesli chodzi o opony zimowe w lecie to powiem(wiem z doswiadczenia) ze na suchej nawierzchni spisuja sie całkiem dobrze ale zuzycie jest wieksze niz w zimie a w deszcz przy hamowaniu to tragedia jedziesz jak na łyżwach

miki9a - 2010-02-04, 20:27

czarnysauber napisał/a:
a w deszcz przy hamowaniu to tragedia jedziesz jak na łyżwach

nie wiem jakiej firmy miałes opony ale u mnie było oki na zimowych czy to deszcz czy czy dobra pogoda. tylko jak pisałeś szybciej się zużywały

czarnysauber - 2010-02-04, 20:31

Cytat:
nie wiem jakiej firmy miałes opony

fuldy ale smigałem 2 sezony na okragło bo jak jechałem do szwajcarii w lecie to w zimie wracałem lub odwrotnie wiec nie bylo sensu zmieniac
a i przy róznych predkosciach ganiałem indeks pare razy przekraczałem

Paweł J. - 2010-02-04, 20:38

Wielosezonowe czyli do wszystkiego, a jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego ;)

cjerzy1 napisał/a:
Frigo

Frigo to Dębica-zimówki (jesli się nie mylę) i chyba takie coś mam na furce :D

krzeszak - 2010-02-04, 20:47

cjerzy1 napisał/a:
Co sądzicie o oponach wielosezonowych

jak nowe to pierwsza zimę przejeździsz ... ale kolejna to już ryzyko w lecie różnicy nieodczujesz ale ogulnie nie polecam chodzby dlatego
Paweł J. napisał/a:
jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego ;)