Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Benzyna - Padł komu¶ przepływomierz masowy powietrza?

Thietmar - 2006-10-17, 16:12
Temat postu: Padł komu¶ przepływomierz masowy powietrza?
Padł komu¶ przepływomierz masowy powietrza? Chcialbym sie dowiedziec jakie sa tego objawy...?
marecki2R - 2006-10-17, 17:04

Thietmar napisał/a:
jakie sa tego objawy.

Jaakie objawy a więc , :hmmm:
Kopci jak cholera z rury na wolnych i ¶rednich obrotach

Jak cofasz smierdzi nie przepalonym paliwem

Pływaj± obroty silnika na biegu jałowym potrafi zgasn±ć

A najprostrzym sposobem Żeby zobaczyć czy przepływomierz jest uszkodzony, jest -wykręcić przepływomierz i zobaczyć najpierw czy nie został uszkodzony pręcik pomiarowy tz: musi być w jednym kawałku ( nie dotykać go mechanicznie )( wygl±da jak sprężynka wolframowa w żarówce i jest bardzo delikatny).
Jesli kto¶ ma uzdolnienia elektroniczne , może zmierzyć jego opór na pinach wtykowych .
Na pinie 1 +(plus) miernika, na pinie 4 -(minus) miernika wskazanie w okolicy 920k/oma
Na pinie 1 +(plus) miernika, na pinie 3 -(minus) miernika wskazanie w okolicy 920k/oma
Na pinie 2 +(plus) miernika ,na pinie 4 -(minus) miernika wskazanie w okolicy 340k/oma
Na pinie 2 +(plus) miernika ,na pinie 3-(minus) miernika wskazanie w okolicy 340k/oma

Thietmar - 2006-10-17, 17:08

dzieki marecki! wlasnie takie mam objawy. chcialem sie tylko upewnic czy to przez to. dodam jeszcze ze mam czarne swiece i na zimnym silniku strasznie sie dusi... nagrzany silnik juz idzie lepiej ale szarpnie co jakis czas...
spyro - 2006-10-18, 00:19

Thietmar, wci¶nij POMÓGŁ Mareckiemu.
Pzdr.

Thietmar - 2006-10-18, 20:34

Spyro! Zalatwione! A dodam jeszcze ze kupilem zamiennik za 180zl.
jaca - 2006-10-18, 20:41

Thietmar,
daj cynk gdzie tak tanio mozna kupic

marecki2R - 2006-10-18, 20:53

jaca napisał/a:
daj cynk gdzie tak tanio mozna kupic

Jaca na allegro dostaniesz bez problemu za t± kwote ;)

Thietmar - 2006-10-18, 23:09

No ja kupuje w sklepie w Mikołowie. Kiedys bralem tam regulator cisnienia paliwa 3bary i zaplacilem 160zl. Wiec wydaje mi sie ze nie maja najdrozej... ;)