|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - nie swieca sie kontrolki na liczniku i nie chce zapalic
lukasz17 - 2010-02-12, 09:31 Temat postu: nie swieca sie kontrolki na liczniku i nie chce zapalic Witam mam taki problem w golfie bo grzebalem przy elektrycznych lusterkach i zrobilo mi sie zwarcie i zgasly kontrolki z licznika i nie chce zapalic:/
ale popatrzylem bezpieczniki niby ok zdjolem kleme na chwile i kontrolki sie pokazaly nie wiem czy dlatego ze zdjolem kleme ale zaplil i jedziem nim i wieczorem jak go zgasilem poworzylo sie to nie swieca sie kontrolki szyby nie dzialaja kontrolka absu i poduchy sie nie zaswieca ale godzine i km na liczniku pokazuje teraz zdjemowalem klemy i nic... co moglo sie stac komputer sie zwalil??
bradley - 2010-02-12, 10:33
Moze kostka stacyjki ma dosc.
lukasz17 - 2010-02-12, 10:36
bradley napisał/a: | Moze kostka stacyjki ma dosc. |
a jak ja mozna sprawdzic??
bradley, a moze wiesz jak na krotko sprobowac odpalic??
bradley - 2010-02-12, 10:51
Jesli po przekreceniu kluczyka nie ma zadnej reakcji na desce rozdzielczej to albo kostka stacyjki albo luzna klema na aku (u mnie kiedys w Kadziu odpadl kable od klemy i zonk, bo przyjechalem i bylo ok a po 2 min kaput )
lukasz17 - 2010-02-12, 11:12
juz wszytsko jest ok dowiedzialem sie ze jest w nim sterownik alarmu i zrobil sie zimny lut przelutowalem pare stykow i hula ale dzieki za zainteresowanie i za checi
bradley - 2010-02-12, 11:44
Za rzeczy niestandardowe nie odpowiadam ;p
|
|