|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Czujnik klapy bagażnika
nikor11 - 2010-02-18, 18:46 Temat postu: Czujnik klapy bagażnika Witam,panowie jest taki problem: lampka w bagażniku non-stop się świeci.Gdzie znajduje się czujnik bo niestety nigdzie go nie widzę?
miki9a - 2010-02-18, 18:49
jest on w zamku w klapie. jak się przyjrzysz dobrze na elektrykę klapy to zobaczysz idace 2 kabelki
Przemek - 2010-02-18, 18:58
jak odkręcisz zamek bedzie szybciej
mcinek24 - 2010-02-18, 19:57
potwierdzam tak jak koledzy pisza jest z zamku. milem podobny problem tylko ze u mnie nie zaswiecala sie, popsikalem odrdzewiaczem typu WD40 rozruszalem ten zamek porzadnie i zaczelo dzialac. sprubuj moze pomoze i nie trzeba bedzie wyciagac calego zamka.
Supra1991 - 2010-02-18, 19:58
Ja na poczatku mialem to samo! wyczyscilem go bo mi sie zawieszal i lampka swiecila! odkrec zamek tylko nie czarp przy wyciaganiu zebys kabelkow nie urwal z czujnika (krańcówka). Wtedy zobaczysz co w nim jest nie tak;)
pablomed - 2010-02-18, 20:05
nikor11, odepnij wtyczkę od tego włącznika przy zamku, jak się dalej będzie świecić to awaria jest gdzie indziej, często jest to spowodowane nieprawidłowym montażem alarmu to kabli tej krańcówki.
nikor11 - 2010-02-20, 13:04
pablomed miałeś rację ktoś dał jakiś przewód na lampkę która non-stop się pała.Powstał natomiast kolejny problem-lampka w środku dana na drzwi też się ciągle pali jakby któreś drzwi były otwarte.Przednie mają sprawne czujniki gdyż po otwarciu drzwi zpalają się lampeczki w drzwiach.Jak sprawdzić tylne czujniki?
pablomed - 2010-02-22, 23:09
nikor11, nie mam ojęcia o która lampkę ci chodzi, ta nad drzwiami ne zalezy od czujników w drzwiach, te w drzwiach przednich masz sprawne więc czujniki z przodu sa ok. Tylne czujniki mają po 2 kable. Czujnik wyjmij i sprawdź czy jest przejście prądu między stykami czujnika wszystkimi trzema (jeden jest wolny) a jak wciśniesz czujnik przejścia ma nie być. Wyjaśnij o która lampkę ci chodzi, tą z przodu w podsufitce?
|
|