Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Benzyna - Wkładka bagażnika vento

jjaarryy - 2010-02-22, 23:04
Temat postu: Wkładka bagażnika vento
Witam mam problem, nigdzie nie mogę kupić samej wkładki z kluczykiem do bagażnika. Moje pytanie czy wkładka od klapy golfa III nadaje się do vento.
pablomed - 2010-02-22, 23:21

Tak, ale o co chodzi, sam bębenek? czyli to w co kluczyk się wkłada? Jak kupisz drugi to do tego inny kluczyk będzie, trzeba by odpowiednio zapadki poprzekładać to na jedno wyjdzie naprawić starą wkładkę, są od tego spece jak sam nie potrafisz, ale to proste, rozebrać, wymyć w rozpuszczalniku, nie pogubić zapadek ani spręzynek, poskładać i nasmarować.
jjaarryy - 2010-02-23, 08:03

Chodzi mi o sam bębenek, wiem że bedzie inny kluczyk, starej nie da się już naprawić pordzewiała i strasznie skorodowała.
czarnysauber - 2010-02-23, 10:21

ja gdzies miałe taka wkladke tylko musze poszukac
MustangGT - 2010-02-23, 17:37

Hejka ja u siebie wkładkę od bagażnika wymieniałem i niestety z golfa nie pasuje bo jest ona za krótka musi być od vento powodzenia pozdro :)
jjaarryy - 2010-02-23, 20:42

właśnie i ja się dowiadywałem i niestety musi być dedykowana do vento. Nigdzie nie mogę znaleźć a jak już znalazłem to w :tazz: cenie.
pablomed - 2010-02-25, 21:38

jjaarryy napisał/a:
strasznie skorodowała.
to nie koroduje, tak wygląda od psikania różnymi sprayami do rozmrażania. Ale jak wrzucisz do nafty i poczyśćisz będzie jak nowa. Potem porozbierać, nie pogubić mikrych spręzynek i zapadek nie pomylić ich kolejności i bedzie działać, chyba że wkładka jest uszkodzona od działań siłowych