Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - odblaski

pete - 2006-10-24, 15:48
Temat postu: odblaski
Powitać wszystkich, macie jakiś patent na wczepienie odblasków w zderzaku i kierunkowskazów? Po paru dzwonach (niestety przodem) kupiłem komplet na obie strony i nie bardzo chcą się tam trzymać. Tzn. zaczepy chwytają ale z jednej strony zderzaka lepiej a z drugiej trochę słabiej. Po drugie te zaślepki chętnie bydło kradnie na parkingach. Próbowałem trochę powyginać te blaszki ale nic nie daje. Nowy (używany) zderzak?
spyro - 2006-10-24, 23:33

pete, Witamy na forum!

pete napisał/a:
te zaślepki chętnie bydło kradnie na parkingach

hehe, ja po tym jak mi kolejne ukradli kupiłem tubę siliconu :-) Jak narazie do tej pory zdało egzamin bo od kupę czasu nikt mi ich nie ukradł...

pete - 2006-10-25, 08:52

Witam również, właściwie to juz pare postów napisałem ale z netu korzystam tylko w pracy, nie będę płacił tepsie kupę kasy za wolna neostardę... Też myślałem o siliconie ale w razie potrzeby wyjęcia chyba będzie trudni no i do czego to przykleić? P.S. Dziś znów bym zmasakrował komuś kufer, tak więc panowie powoli bo ślisko się robi. W sobotę odebrałem od blacharza i drugi raz nie zamierzam. pzdr
spyro - 2006-10-25, 10:28

Ja przykleiłem te odblaski do zderzaka, poprostu wokoł nich posmarowałem cienką warstwę silikonu i włożyłem na miejsce. Przy demontażu poprostu trzeba je wyciąć, np. skalpelem...