Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Pozostałe - Osłona termiczna tłumika

Bartek - 2010-03-02, 19:56
Temat postu: Osłona termiczna tłumika
Czy aluminiowa blacha (chyba osłona termiczna tłumika) przed tylną belką (zaraz za środkowym tłumikiem) musi być być czy można ją spokojnie wyrzucić ?? W miejscach gdzie powinny być spinki osłona się tak utleniła że nie ma jak jej zaczepić. Próbowałem ją wyciągnąć ale blacha jest tak cienka że rwie się jak folia aluminowa ;) Teraz została mi mniej więcej połowa tej osłony i nie wiem czy wywalić to i dać sobie spokój czy szukać gdzieś nowej ??
czarnysauber - 2010-03-02, 20:06

jak to ta na srodku to smiało wywalaj ;)
Bartek - 2010-03-03, 08:11

Wywaliłem tą osłoną i dalej coś mi puka :evil: Jak ruszam i szybciej puszcze sprzęgło to tak jakby z tyłu samochodu coś pukało o podłogę. Myślałem że to końcówka tłumika stuka o zderzak ale zdjąłem ją i to też nie to :evil: Macie jakieś pomysły ??
czarnysauber - 2010-03-03, 10:12

moze rura gdzies stuka :mysli: moze o belke :mysli: wjedz na kanał poruszaj wszystkim i sie okaze ,a jak nie to kumpla pod spód i przejedz kawałek :diabełek:
Paweł J. - 2010-03-03, 11:50

Bartek napisał/a:
Jak ruszam i szybciej puszcze sprzęgło

Miałem tak kiedyś...w tedy to był uwalony któryś zaczep...chyba od środkowego wydechu.

Bartek - 2010-03-03, 12:30

Byłem u tłumikarzy i wszystko stało się jasne ;) Końcowy tłumik walił o belkę. Opuścił się z niewiadomych przyczyn ;) Trochę spawania i po sprawie :] Tylko kurde niepotrzebnie się namęczyłem z tą osłoną :P
Paweł J. - 2010-03-03, 12:54

Bartek napisał/a:
Końcowy tłumik walił o belkę.

he he he...kiedyś cos było o tym wspominane na boxie :P

Bartek - 2010-03-03, 12:57

Było było ;) Wtedy się okazało że osłona kata się poluzowała a teraz wyszło z belką :P