|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Benzyna - pompa paliwa
franz - 2006-10-29, 20:37 Temat postu: pompa paliwa Witam !
jestem świeżym posiadaczem ventki i mam problemmusze zrobić nią 1200km ale wyje mi pompa paliwa wyjelem obejrzałem bak, był czysciutki , wlozyłem i było ok do czasu- zaczeła wyc, o co chodzi ?
musze ja wymieniac? to chyba duzy koszt prosze o porade co z nia zrobic. mam 2,0 z 93 roku
z góry dzieki
MAPET - 2006-10-29, 21:05
a masz LPG? masz paliwo w baku ?
franz - 2006-10-29, 21:26
mam benzyne i około pół baku
tankuje zawsze duzo bo jezdze za granice a tam droższe
spyro - 2006-10-29, 21:45
Pompe paliwa kupisz na Allegro za 100 zł, więc nie są to jakieś wielkiek oszty. Marmarek jeździ na takiej już trochę czasu i nie narzeka... Co do wycia to zazwyczaj jak pompa wyje to zbliża się jej koniec...
MAPET - 2006-10-29, 22:29
ja nie wiem jakei sa te za 100zl ale jak szukalem pompy mi ja odradzali i wzialem na oryginalnych czesciach za 300zl z gwarancja na rok te po 100zl nei maja gwarancji..
spyro - 2006-10-29, 23:03
Ja u siebie mam pompe za ok 300 zł z 2 bodajze 2 letnią gwarancją jak dobrze pamiętam, bo wtedy nie było jeszcze na aukcjach tych taniutkich... Zawsze jest ryzyko, bo wiadmo, że skoro nowa Boscha kosztuje 800 zł, zamiennik koło 300 to ta za stówę musi być kichawa...
MAPET - 2006-10-29, 23:08
ja gadalem z kolesiem jak szukalem... pojechalem do Edpolu i pytam o nowa.. chinszczyzne i mi pwoiedzili ze zero gwarancji! no wiec gdzie tu sens.. ta regenerowan co mialem na gwarancji do tej pory smiga w golfiku...
marmarmarek - 2006-10-30, 01:17
Mapet- ja swoja kupilem za 100 zl z gwarancja coprawda nawet jakbym kupil nowa oryginalna w ASO i by sie cos stalo, to ta gwarancja moge soebi o.... -powiedza, ze jak mam LPG, to na 100 procent z mojej winy poszla... nie wierze, ze mogloby byc inaczej
MAPET - 2006-10-30, 12:09
no wlasnie.. tyle zu u mnie wysylkowo wiec nie sa w stanei stwierdzic czy jest LPG zreszta pisal kolo ze jak cokolwiek sie stanei to jest gwarancja a jak dales 100zl z gwar to super tylko no widzisz oby uwzgledniali.. a jak im ty udowodnisz ze nie byla w aucie z gazem...
spyro - 2006-10-30, 15:46
MAPET napisał/a: | a jak im ty udowodnisz ze nie byla w aucie z gazem... |
Patrząc w drugą stronę: a jak oni ci udowodnią że była w aucie z gazem?
W każdym razie myślę, że można ryzykowac i kupić taką na Allegro za stówę, bo to w końcu 1/3 tego co kosztuje chińszczyzna gdzie indziej... A gwarancja co do pompy paliwa to w każdym wypadku jest do śmieci, bo nie słyszałem jeszcze o uznanej gwaranci na pompe paliwa, kumpel pracuje w dużej hurtowni i nie zdażyło się jeszcze żeby producent bądź dystrybutor uznał naprawę gwarancyjną, nawet nienaprawę, bo tego się nie opłaca naprawiać, taniej wyjdzie kupić nową...
franz - 2006-10-30, 16:07
siemka
chyba ja naprawiłem a mianowicie wyprostowałem węze od dekla w baku do pompy i o cudo chodzi cichutko zobaczymy tylko jak długo
marmarmarek - 2006-11-01, 14:10
wracajac do gwarancji- kupilem wysylkowo(czyli tez nie wiedza, czy mam LPG) i byla w pudelku gwarancja wypisana. ale tak jak Spyro pisze-w takie cos nie wierze
|
|