Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - Kierunkowskaz nie odbija.

astaroth - 2010-03-25, 18:59
Temat postu: Kierunkowskaz nie odbija.
Jak w temacie, jade, włączam kierunek i on nie odbije po odkręceniu kierownicy, jakiś pomysł co to może być i jak to naprawić ?
vezet22 - 2010-03-25, 20:25

masz uszkodzony sam włącznik kierunkowskazu albo złamany taki odbojnik na kierownicy(na 99%włącznik), we włączniku jest taki cypelek na sprężynce i to jego wina, możesz sprubować zajrzeć do niego ale obawiam się że zostaje tylko wymiana włącznika :)
Jak będziesz wymieniał włącznik to albo ori z aso albo używka ale tesz ori vw bo zamienniki to po prostu strata kasy i czasu .

astaroth - 2010-03-25, 20:38

Włącznik znaczy manetke ? Czy coś jeszcze innego ?
astaroth - 2010-04-26, 01:46

Vezet albo ktoś inny mógłby dać jakieś screena o co chodzi dokładnie ? Bo nie długo bede miał na rano do pracy to sobie coś pogrzebie przy ventce.
astaroth - 2010-10-19, 20:42

vezet22 napisał/a:
masz uszkodzony sam włącznik kierunkowskazu albo złamany taki odbojnik na kierownicy(na 99%włącznik), we włączniku jest taki cypelek na sprężynce i to jego wina, możesz sprubować zajrzeć do niego ale obawiam się że zostaje tylko wymiana włącznika :)
Jak będziesz wymieniał włącznik to albo ori z aso albo używka ale tesz ori vw bo zamienniki to po prostu strata kasy i czasu .

Odkop ale jeszcze się tym nie zająłem :)

vezet chodzi o manetke ? Jak ściagne te plastiki wokół kierownicy to bedzie wszystko widać czy coś trzeba jeszcze rozbierać ?

Rafik - 2010-10-19, 20:58

chodzi o kompletną manetke razem i tak jak Vezet mówi napewno to manetka nie brzeczy Ci nieraz podczas wlączania kierunku ?? a co do zdjecia to chyba trzeba jeszcze zdjąc kiere bo inaczej to nie pojdzie
astaroth - 2010-10-19, 21:07

Hmm chyba nic nie brzęczy, ale jakoś się nie przysłuchiwałem. To coś jutro może popatrze.
Rafik - 2010-10-19, 21:13

ja mialem tak ze mi padł nie odbijał i czasem przy włączeniu pobrzeczało jakby jakies zwarcie czy cos sie robiło w drugim mam to samo ale nie odbija i zadko slychac takie pobrzękiwanie