Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

KUPIĘ - nadwozie

Waldek - 2006-11-05, 17:02
Temat postu: nadwozie
Witam serdecznie wszystkich.
Moja Ventka trafiła wreszcie do "mechanika-lakiernika" na podreperowanie nadwozia, które zostało uszkodzone jeszcze w Niemczech.
Poszukuję reperaturki na tylny prawy błotnik (uszkodzone okolice wlewu).
Jeśli ktoś miałby jakieś cenne informacje w tej sprawie to będę wdzięczny za pomoc.

Z góry dzięki i pozdrawiam.

tomala2301 - 2006-11-05, 18:21

Waldek dowiedz się tu może coś będzie miał
http://moto.allegro.pl/it...9_td_drzwi.html

[ Dodano: 2006-11-05, 18:23 ]
http://moto.allegro.pl/it...ska_silnik.html

spyro - 2006-11-05, 21:04

Ja kupowałem niedawno tutaj: http://www.allegro.pl/ite...i_5d_vento.html
MAPET - 2006-11-05, 21:12

na allegro kupisz reparaturki... ew w sklepach z czesciami sporo tego jest..
spyro - 2006-11-05, 21:26

Waldek, pilnuj gościa, który robi CI podłogę, żeby nie zrobił popeliny... Jak już się chwaliłem na forum w tamtym roku robiłem cała podłogę w aucie, co się okazało teraz jak oddałem auto do zrobienia progów i błotników? Że podłoga jest zrobiona na od się i to bardzo. Koleś poprostutam gdzie były większe dziury wspawał blache i tyle, pomaował na koniec szuwaksem i uznał robite za skończoną.
Facet się sporo nasiedział, żeby to wszystko poprawić po tym partaczu... Także pilnuj i doglądaj co CI robią przu aucie. Zęby zjadłem na Ventce a nadal mnie zaskakuje czasami...

Waldek - 2006-11-13, 23:31

Dzięki za rady. Na szczęście mam pełne zufanie do gościa który mi reperuje Ventyla więc nie boję się że coś schrzani.

Mam tylko jeszcze jedno pytanko - orientujecie się może czy tylne nadkola do golfa III i Vento to to samo?

Potrzebuję tych nadkoli a w sklepie są tylko do Golfa III a fecet twierdzi że na 100% będą pasować.
Jak myślicie??

spyro - 2006-11-14, 00:35

Waldek napisał/a:
czy tylne nadkola do golfa III i Vento to to samo

tak ale do wersji 5 drzwiowej, nie 3 drzwiowej!!!

Ile w sklepie masz zapłacić? Chyba taniej niż na aukcji nie znajdziesz, ja tak kupiłem i co najlepsze drugiego dnia kurier przywiózł progi + reperaturki błotników...
Waldek napisał/a:
mam pełne zaufanie do gościa który mi reperuje Ventyla więc nie boję się że coś schrzani.

Waldek, ja też miałem pełne zaufanie do tego gościa co mi robił podłogę!!! To nie był gościu z Ulicy... Także nadal uważam: PILNUJ GO! żebyś się potem nie zdziwił...

theority - 2006-11-14, 04:08

spyro napisał/a:
PILNUJ GO! żebyś się potem nie zdziwił...

Popieram w 100 %. Miałem już trzech "zaufanych" mechaników :nerwus:

MAPET - 2006-11-14, 09:39

Waldek napisał/a:
Mam tylko jeszcze jedno pytanko - orientujecie się może czy tylne nadkola do golfa III i Vento to to samo?

5d golf = vento...

spyro napisał/a:
Ile w sklepie masz zapłacić? Chyba taniej niż na aukcji nie znajdziesz, ja tak kupiłem i co najlepsze drugiego dnia kurier przywiózł progi + reperaturki błotników...

ja kupowalem w sklepie taniej... :lol2:

Waldek - 2006-11-14, 16:13

Szczerze mówiąc nie sprawdzałem ile takie nadkola stoją w necie.
W sklepie panowie krzyknęli sobie 23 zł/szt. ........ i nawet mogę oddać gdyby nie pasowały ;)

spyro - 2006-11-15, 00:52

No to tanio, ja zapłaciłem 38 zł, szt, wybrałem wariant ciut droższy, ale za to z normalną gwarancją no i podobno z lepszej stali, a ile w tym prawdy to wyjdzie praniu...