|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
KUPIĘ - nadwozie
Waldek - 2006-11-05, 17:02 Temat postu: nadwozie Witam serdecznie wszystkich.
Moja Ventka trafiła wreszcie do "mechanika-lakiernika" na podreperowanie nadwozia, które zostało uszkodzone jeszcze w Niemczech.
Poszukuję reperaturki na tylny prawy błotnik (uszkodzone okolice wlewu).
Jeśli ktoś miałby jakieś cenne informacje w tej sprawie to będę wdzięczny za pomoc.
Z góry dzięki i pozdrawiam.
tomala2301 - 2006-11-05, 18:21
Waldek dowiedz się tu może coś będzie miał
http://moto.allegro.pl/it...9_td_drzwi.html
[ Dodano: 2006-11-05, 18:23 ]
http://moto.allegro.pl/it...ska_silnik.html
spyro - 2006-11-05, 21:04
Ja kupowałem niedawno tutaj: http://www.allegro.pl/ite...i_5d_vento.html
MAPET - 2006-11-05, 21:12
na allegro kupisz reparaturki... ew w sklepach z czesciami sporo tego jest..
spyro - 2006-11-05, 21:26
Waldek, pilnuj gościa, który robi CI podłogę, żeby nie zrobił popeliny... Jak już się chwaliłem na forum w tamtym roku robiłem cała podłogę w aucie, co się okazało teraz jak oddałem auto do zrobienia progów i błotników? Że podłoga jest zrobiona na od się i to bardzo. Koleś poprostutam gdzie były większe dziury wspawał blache i tyle, pomaował na koniec szuwaksem i uznał robite za skończoną.
Facet się sporo nasiedział, żeby to wszystko poprawić po tym partaczu... Także pilnuj i doglądaj co CI robią przu aucie. Zęby zjadłem na Ventce a nadal mnie zaskakuje czasami...
Waldek - 2006-11-13, 23:31
Dzięki za rady. Na szczęście mam pełne zufanie do gościa który mi reperuje Ventyla więc nie boję się że coś schrzani.
Mam tylko jeszcze jedno pytanko - orientujecie się może czy tylne nadkola do golfa III i Vento to to samo?
Potrzebuję tych nadkoli a w sklepie są tylko do Golfa III a fecet twierdzi że na 100% będą pasować.
Jak myślicie??
spyro - 2006-11-14, 00:35
Waldek napisał/a: | czy tylne nadkola do golfa III i Vento to to samo |
tak ale do wersji 5 drzwiowej, nie 3 drzwiowej!!!
Ile w sklepie masz zapłacić? Chyba taniej niż na aukcji nie znajdziesz, ja tak kupiłem i co najlepsze drugiego dnia kurier przywiózł progi + reperaturki błotników...
Waldek napisał/a: | mam pełne zaufanie do gościa który mi reperuje Ventyla więc nie boję się że coś schrzani. |
Waldek, ja też miałem pełne zaufanie do tego gościa co mi robił podłogę!!! To nie był gościu z Ulicy... Także nadal uważam: PILNUJ GO! żebyś się potem nie zdziwił...
theority - 2006-11-14, 04:08
spyro napisał/a: | PILNUJ GO! żebyś się potem nie zdziwił... |
Popieram w 100 %. Miałem już trzech "zaufanych" mechaników
MAPET - 2006-11-14, 09:39
Waldek napisał/a: | Mam tylko jeszcze jedno pytanko - orientujecie się może czy tylne nadkola do golfa III i Vento to to samo? |
5d golf = vento...
spyro napisał/a: | Ile w sklepie masz zapłacić? Chyba taniej niż na aukcji nie znajdziesz, ja tak kupiłem i co najlepsze drugiego dnia kurier przywiózł progi + reperaturki błotników... |
ja kupowalem w sklepie taniej...
Waldek - 2006-11-14, 16:13
Szczerze mówiąc nie sprawdzałem ile takie nadkola stoją w necie.
W sklepie panowie krzyknęli sobie 23 zł/szt. ........ i nawet mogę oddać gdyby nie pasowały
spyro - 2006-11-15, 00:52
No to tanio, ja zapłaciłem 38 zł, szt, wybrałem wariant ciut droższy, ale za to z normalną gwarancją no i podobno z lepszej stali, a ile w tym prawdy to wyjdzie praniu...
|
|