Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Tuning - tylnia szyba

Drako - 2010-04-11, 20:21
Temat postu: tylnia szyba
mam pytanie czy przy przyciemnianiu wyjmują tylnią szybę a jak ma sie z tylnymi bocznymi
czarnysauber - 2010-04-11, 20:30

tylne boczne wyjmuja ,a tylna to zalezy jak facet dobrze sie to przyciemni bez wyciagania
vwkrzysio - 2010-04-12, 06:45

oni mają swoje sposoby, mi np tylnej nie wyciągali, nie wyrobili by się w pół godziny żeby ją wyjąć, przyciemnić a potem wkleić.
Przemek - 2010-04-12, 07:09

Ja jak auto oddałem na przyciemnienie szyb to na cały dzień. Tzn postawiłem na godzine 8 i odebrałem o 15. A co do wyciągania szyb w drzwiach to tak nie do konca. jedni wyciagaja inni zalezy kto ma jaka wprawe w przyciemnianiu
prist - 2010-04-16, 21:02

jak niedawno wymieniałem przednią, i byłem autko odebrać to koleś akurat przyciemniał w a4 i miał tylną wyjętą.
Arcaj - 2010-04-16, 21:09

wiadomo jest wygodniej przyciemniać na wyciągniętej szybie, ale za to więcej pracy jest i więcej czasu mu na to zejdzie. Jeśli jest już ktoś doświadczony to nie zdejmie szyby Drako jeśli chcesz mam kilka namiarów na zakłady co we Wro przyciemniają.
Mati_89 - 2010-04-16, 21:48

Ja powiem tak ja przyciemniałem to oddawałem furke o 7 rano a odebrałem dopiero o 18 . Koleś naprawde znał się na rzeczy kilka dobrych lat zajmował sie tym też w niemczech i mówił że nie bawi się w przyciemnianie szyb bez wyjmowania ( powiedział mi nawet że mogę to samo zrobić u jego konkurencji w 2.5 godziny :D , no ale nie skorzystałem :D ) bo dla niego to zwykła fuszera wiciągał na wierzch wszystkie szyby i zagwarantował że przez kilka lat nic nie powinno się z folią dziać i jeżdźę już na nich półtora roku i jak narazie na żadnej szybie żadnego bąbla :diabełek: :diabełek: :diabełek: :diabełek:
Vento-Łukasz - 2010-04-16, 23:33

mój kolega zajmuje sie przyciemnianiem szyb i tylnej nie wyciąga do tego ;)
vwkrzysio - 2010-04-17, 19:40

Vento-Łukasz, i ile bierze za przyciemnienie??
aro1120 - 2010-04-18, 08:30

ja miałem przyciemke robiona w 2007 roku bez wyciągania szyby(tak powiedział poprzedni właściciel) i nić kompletnie złego się nie robi, kiedys gadałem z chłopakami ktorzy do mnie do pracy przyjeżdzali samochody oklejać to mówili że też nie wyciągają chociażby dlatego że szyba może strzelić i będzie porażka :] nie wiem jakie są ceny dziś, jakies 2 lata temu za przyciemnienie w vento wszystkich szyb oprocz przedniej w firmie brali 350złoty