Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Tuning - Koszt tuningu optycznego

piq - 2010-04-25, 10:37
Temat postu: Koszt tuningu optycznego
Witam wszystkich forumowiczów w ten niedzielny słoneczny poranek :D
Na pewno wielu z Was poddawało tuningowi swoje ukochane samochody :)
i to do tych forumowiczów zwracam się z pytaniem ile może kosztować tuning optyczny np. w jakiejś firmie która tym się zajmuje . Mój Ventyl ma gdzie nie gdzie ogniska korozji w końcu ma swoje lata ( połowa 93' roku to w tym roku będzie miał 17 lat ;D ) chciał bym się tego pozbyć w profesjonalny sposób ..:) pod koniec roku będę miał nadmiar pieniędzy i tak pomyślałem że czemu nie mój Ventyl nie mógł być wyjątkowy :) może jeszcze zapytam o sprzęt car audio ile mógł by kosztować ?? czekam na odpowiedzi pozdrawiam:)

czarnysauber - 2010-04-25, 10:46

na to pytanie odpowiedzi nie dostaniesz ;) przejrzyj lepiej temat "Nasze Ventki" i zobacz co Ci sie spodoba ,opisz tez swoja ventke a my doradzimy ;)
piq - 2010-04-25, 11:22

ok :)
Paweł J. - 2010-04-25, 11:33

Takie pojęcie jak tuning optyczny, można powiedzieć ze wyginęło....teraz to tylko dobre koło i gleba i w sumie nic poza tym. Różnego rodzaju bodykit-y, spojlery, podchodzą pod lipę. A skoro chcesz uderzać do firmy tuningowej to wydaje mi się że ospojlerowanie chcesz dać i tego bym Ci odradzał. W sumie wszystkie mody jakie ludzie wprowadzają do vento to prawdę mówiąc seria, która wychodziła w innym roczniku, silniku, kontynencie itp. A taki prawdziwy optyczny tuning to era F&F która już chyba przeminęła i bardziej pasuje do aut japońskich a do niemieckich nie bardzo pasuje...no może oprócz Calibry ;)
twety100 - 2010-04-25, 21:24

no chyba żepiq, chce wygolić na gładko ventyla ale też nie widze tego za bardzo choć o gustach się nie dyskutuje tak jak mówi kolega gleba fajne koło i to starczy żeby ventyl był już jedyny w swoim rodzaju a co do car audio kwoty są nie ograniczone bo na same kable można wydać ponad 1000 zł popatrz sobie na demo cary firm produkujących sprzęt audio takie zabudowy to i 100.000 mogą kosztować
WAFEL - 2010-04-25, 22:24

tuning optyczny ?? firma ktora sie tym zajmuje ?? smierdzi wies tuningiem.......
Buli - 2010-04-26, 10:40

stawiaj kolego na german styl kupuj ładne fele gwint i masz juz najlepszy tuning optyczny :diabełek:
levis521 - 2010-04-26, 22:29

Koszt tuningu optycznego-nie ma końca ;)
misiekust - 2010-05-03, 22:30

gleba i dobre koło to podstawa :twisted:
Kowal_80 - 2010-05-04, 10:13

jak bys chciał to mam nową glebe do sprzedania. wszystko w dziale GIEŁDA
archeolog - 2010-05-26, 00:37

Sam mam smieszne Body i kombinuje hajs na org zderzaki ... tylko zawsze jest coś ważniejszego do kupienia . Nie głupie są lampy "cienkie szkło" i lekkie wygladzenie budy . Dobre car -audio dla amatora od 3 tys z używanymi klamotami