|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Pozostałe - Halogeny soczewkowe
zeniTh - 2010-05-10, 00:15 Temat postu: Halogeny soczewkowe http://moto.allegro.pl/it...ewki_h3_fv.html
co myślicie o takich halogenach, osobiście zamontowałbym je sobie w kratkach, do tego ksenon 6k/8k
pozdrawiam
levis521 - 2010-05-10, 00:18
nawed nawed
zeniTh - 2010-05-10, 00:29
co do pytań czemu halogeny w kratki, to od razu wyprzedzam pytanie, ponieważ zrodził się pomysł zaspawania miejsc kierunków/halogenów w zderzaku
Paweł J. - 2010-05-10, 07:50
Jakby to łądnie wkomponować to byłoby miło.
Tylko jakby to miało wyglądać....w kratce byłaby goła soczewka Jeśli tak to żwirki na naszych cudnych drogach jej nie uszkodzą
zeniTh - 2010-05-10, 08:12
Paweł J. napisał/a: | Tylko jakby to miało wyglądać....w kratce byłaby goła soczewka |
no w audiczkach tak jest, wiem, wzoruję się na audi ale bynajmniej nie w wieśniackich diodach a co do żwirków to mało jeżdże po takich drogach, więc raczej się o to nie boję ...
enesen - 2010-05-16, 21:35 Temat postu: halogeny w kratkach zobacz jak u mnie wyszły halogeny w kratkach
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=6864
zeniTh - 2010-05-16, 21:54
o właśnie o takie coś mi chodzi, tylko ja bym je dał nie tak jak u Ciebie bliżej środka, tylko bliżej krawędzi zderzaka ...
jakie masz te soczewki ? może masz jakieś fotki jak one świecą ? dobre to czy może wyrzucanie pieniędzy w błoto ?
enesen - 2010-05-16, 22:18
zeniTh napisał/a: | o właśnie o takie coś mi chodzi, tylko ja bym je dał nie tak jak u Ciebie bliżej środka, tylko bliżej krawędzi zderzaka ...
jakie masz te soczewki ? może masz jakieś fotki jak one świecą ? dobre to czy może wyrzucanie pieniędzy w błoto ? |
Są w tych miejscach dlatego ze przykręciłem je do podłużnic. Jeżeli chcesz przy krawędzi to do przeniesienia jest klakson ale też trzeba wykombinować mocowanie bo wzmocnienie czolowe w tych miejscach jest pozaginane. Soczewki to http://www.motoallegro.pl...zewka_nowy.html
Trzeba zwrócić uwagę bo są dwie wersje: z przesłoną i bez. Świecą wyborowo dlatego że włozyłem H3 130W Ustawiłem je trochę bardziej na zewnątrz i w nocy wspomagam się nimi. Niestety mam jedną soczewkę z przesłoną a drugą bez więc wyłączam żeby nikogo nie razić tą jedną. Przy takim ustawieniu- światło pada prawie prostopadle do auta na długość ok 20m i żadna zwierzyna nie jest w stanie mnie zaskoczyć
zeniTh - 2010-05-16, 22:37
enesen napisał/a: | Trzeba zwrócić uwagę bo są dwie wersje: z przesłoną i bez. |
to jest tak jak w bixenonach ? taka przesłona zeby nie oslepiach innych ?
ja bym pewnie wzial bez przeslony coby lepiej swiecily, bo i tak tego bedzie sie uzywalo jak nikogo nie bedzie na drodze
enesen - 2010-05-16, 22:53
zeniTh napisał/a: | enesen napisał/a: | Trzeba zwrócić uwagę bo są dwie wersje: z przesłoną i bez. |
to jest tak jak w bixenonach ? taka przesłona zeby nie oslepiach innych ?
ja bym pewnie wzial bez przeslony coby lepiej swiecily, bo i tak tego bedzie sie uzywalo jak nikogo nie bedzie na drodze |
w biksenonach masz ruchomą przesłonę a tu jest stała. To jest wersja przeciwmgielna czyli świeci szeroko, jeżeli chcesz dalekosięzne to hella ma takie soczewki
zeniTh - 2010-05-16, 23:16
nie nie, mi wystarczą zwykł przeciwmgłowe ...
|
|