Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Pozostałe - Halogeny soczewkowe

zeniTh - 2010-05-10, 00:15
Temat postu: Halogeny soczewkowe
http://moto.allegro.pl/it...ewki_h3_fv.html

co myślicie o takich halogenach, osobiście zamontowałbym je sobie w kratkach, do tego ksenon 6k/8k

pozdrawiam

levis521 - 2010-05-10, 00:18

nawed nawed
zeniTh - 2010-05-10, 00:29

co do pytań czemu halogeny w kratki, to od razu wyprzedzam pytanie, ponieważ zrodził się pomysł zaspawania miejsc kierunków/halogenów w zderzaku
Paweł J. - 2010-05-10, 07:50

Jakby to łądnie wkomponować to byłoby miło.

Tylko jakby to miało wyglądać....w kratce byłaby goła soczewka ?? Jeśli tak to żwirki na naszych cudnych drogach jej nie uszkodzą ??

zeniTh - 2010-05-10, 08:12

Paweł J. napisał/a:
Tylko jakby to miało wyglądać....w kratce byłaby goła soczewka

no w audiczkach tak jest, wiem, wzoruję się na audi :D ale bynajmniej nie w wieśniackich diodach :D a co do żwirków to mało jeżdże po takich drogach, więc raczej się o to nie boję ...

enesen - 2010-05-16, 21:35
Temat postu: halogeny w kratkach
zobacz jak u mnie wyszły halogeny w kratkach
http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=6864

zeniTh - 2010-05-16, 21:54

o właśnie o takie coś mi chodzi, tylko ja bym je dał nie tak jak u Ciebie bliżej środka, tylko bliżej krawędzi zderzaka ... ;)

jakie masz te soczewki ? może masz jakieś fotki jak one świecą ? dobre to czy może wyrzucanie pieniędzy w błoto ?

enesen - 2010-05-16, 22:18

zeniTh napisał/a:
o właśnie o takie coś mi chodzi, tylko ja bym je dał nie tak jak u Ciebie bliżej środka, tylko bliżej krawędzi zderzaka ... ;)

jakie masz te soczewki ? może masz jakieś fotki jak one świecą ? dobre to czy może wyrzucanie pieniędzy w błoto ?

Są w tych miejscach dlatego ze przykręciłem je do podłużnic. Jeżeli chcesz przy krawędzi to do przeniesienia jest klakson ale też trzeba wykombinować mocowanie bo wzmocnienie czolowe w tych miejscach jest pozaginane. Soczewki to http://www.motoallegro.pl...zewka_nowy.html
Trzeba zwrócić uwagę bo są dwie wersje: z przesłoną i bez. Świecą wyborowo dlatego że włozyłem H3 130W :D Ustawiłem je trochę bardziej na zewnątrz i w nocy wspomagam się nimi. Niestety mam jedną soczewkę z przesłoną a drugą bez więc wyłączam żeby nikogo nie razić tą jedną. Przy takim ustawieniu- światło pada prawie prostopadle do auta na długość ok 20m i żadna zwierzyna nie jest w stanie mnie zaskoczyć :faja:

zeniTh - 2010-05-16, 22:37

enesen napisał/a:
Trzeba zwrócić uwagę bo są dwie wersje: z przesłoną i bez.

to jest tak jak w bixenonach ? taka przesłona zeby nie oslepiach innych ?
ja bym pewnie wzial bez przeslony coby lepiej swiecily, bo i tak tego bedzie sie uzywalo jak nikogo nie bedzie na drodze ;)

enesen - 2010-05-16, 22:53

zeniTh napisał/a:
enesen napisał/a:
Trzeba zwrócić uwagę bo są dwie wersje: z przesłoną i bez.

to jest tak jak w bixenonach ? taka przesłona zeby nie oslepiach innych ?
ja bym pewnie wzial bez przeslony coby lepiej swiecily, bo i tak tego bedzie sie uzywalo jak nikogo nie bedzie na drodze ;)

w biksenonach masz ruchomą przesłonę a tu jest stała. To jest wersja przeciwmgielna czyli świeci szeroko, jeżeli chcesz dalekosięzne to hella ma takie soczewki

zeniTh - 2010-05-16, 23:16

nie nie, mi wystarczą zwykł przeciwmgłowe ...