Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - Problem z demontażem wahacza

archeolog - 2010-05-27, 00:43
Temat postu: Problem z demontażem wahacza
Zabrałem się wreszcie za remont zawieszenia i sprawa stoi na poziomej śrubie wahacza która to pościła bez problemu a po wysunięciu łepka na ok 1cm pojawia się straszny opór odkręciłem jeszcze z 1.5cm przedłużką 50cm i się wkurzyłem bo nie wiem o co chodzi śruba nie siedzi juz w gwincie a ledwo co sie kręci do tego się nie wysuwa . podważałem jak i waliłem młotkiem prubując wybić chwasta .... nic nie pomaga :mur:
archeolog - 2010-05-29, 15:22

Śruba wyszła po walkach co ciekawe do samego koniuszka gwint o coś się zapierał . Potrzebne było dużo oleju i wd-40 z drugim wahaczem nie bylo takiego problemu śruba po ok 1 cm dała się wykręcić palcami...
Masakrator - 2010-10-16, 13:42

W mojej Ventce śruby sa tak zapieczone , że trzeba bedzie obciąć i nagwintować :mur: . Zadne WD-40 czy różnego rodzaju ciecze rozpuszczające rdzę nie dały rady . Masakra :mur:
Wąski 2 - 2010-10-16, 14:59

ja u siebie tez miałem taki problem ale wziołem młotek i kilkakrotnie pieprznołem w śrubę i za pomocą przetyczki poszły śruby
archeolog - 2010-10-17, 22:38

Nie tnij ich .... albo młotek , albo pneumat , albo na ciepło , albo wszystko razem :D