Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Tuning - Usztywnienie zawieszenia?

szcz3p - 2010-06-05, 00:56
Temat postu: Usztywnienie zawieszenia?
Witam! Mam kilka pytan dotyczacych zawieszenia w mojej kablocie. tj. Vento TDI 90KM. ;)

Zauwazylem, że przód jest bardzo miekki i przeszkadza mi to na ostrych zakretach. A wiec jak go usztywnic? Jakie kupic sprezyny i amortyzatory? Oczywiscie nie ma mowy o żadnym obniżaniu bo moje Vento jak narazie wjeżdza w każdy teren i nigdy niczym nie przytarlem nawet w 5 osob. :) Prawie jak offroadówka :D

Paweł J. - 2010-06-05, 07:10

Kup dobre gazowe amorki i będzie twardziej. Chodź zapewne u Ciebie to wina już padniętego amorka.
Arcaj - 2010-06-05, 08:32

szcz3p napisał/a:
Zauwazylem, że przód jest bardzo miekki i przeszkadza mi to na ostrych zakretach. A wiec jak go usztywnic? Jakie kupic sprezyny i amortyzatory? Oczywiscie nie ma mowy o żadnym obniżaniu

gwint i masz jeszcze regulacje wysokości i jeszcze możesz podkręcić żeby venciak stał wyżej tak więc rozglądaj się za gwintem :diabełek:

p.s żartuje :D

A tak na poważnie zrób tak jak Ci Paweł J. radzi

szcz3p - 2010-06-05, 11:54

a sprężyny zostawić te co są?
Paweł J. - 2010-06-05, 21:39

szcz3p napisał/a:
a sprężyny zostawić te co są?

Ja zostawiłem. Wcześniej na zajechanym Monreo pływało się a teraz na dobrych KYB jest całkiem miło.

czarnysauber - 2010-06-06, 17:31

jesli stoi wysoko to zostaw te co sa ,mozesz jeszcze podjechac do stacji diagnostycznej i sprawdzic stan amorow ale pewnie juz sa słabe