|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - wskoźnik paliwa
kristof - 2010-06-11, 12:46 Temat postu: wskoźnik paliwa witam wszystkich mam takie pytanko co moze byc przyczyna ze wskaźnik paliwa nie działa lezy caly czas jak by nie bylo paliwa a jest. dodam ze kilka razy wsaźnik zwarjowal zaczol pokazywac ze jest pelen zbiornik (a tak nie bylo mialem paliwa tak 1/4 zbiornika)ale po chwili znowu opadl do zera taka sytuacja miala miejsce 3 razy a teraz jest caly czas ''cisza''.dodam ze vento odpala ok i jedzie sie tez ok tylko ten wskaznik co to moze byc ? pozdrawiam
hose - 2010-06-11, 19:31
Może pływak się zawiesił...
Może przewód uszkodzony gdzieś po drodze...
Problem może być też w samym wskaźniku.
kristof - 2010-06-11, 22:36
moze jutro rozbiore i spr co tam sie moglo stac a sam plywak kupie jak cos czy to jest komplet razem z pompa paliwa
Buli - 2010-06-12, 00:26
pływek pewnie jest dobry poprostu sie zawiesił mozliwe ze po nalaniu do pełna bedzie ok a moze byc tez tak ze trzeba bedzie go ruszyc:)
kristof - 2010-06-12, 16:21
oki wlasnie ide rozebrac to mam nadzieje ze nic nie popsuje i ze uda sie to naprawic
kristof - 2010-06-13, 19:15
bylem przy aucie zdjołem ta okrogła pokrywe w bagazniku i wpadlem w szok tyle tam pylo piachu i kurzu ze szok wiec nic nie robilem podjade najpierw tam odkurzyc a nastepnie wydmucham sprezarka i dopieo bede odkrecal bo jak by ten piach sie dostal do zbiornika to szok i mam takie pytanie czy odkrecac taka plastikowa duza jakby nakretke zeby sie dostac do plywaka i czy zeby go wijac i zobaczyc co sie tam zacielo to musze odpinac przewody paliwowe czy mozna to wyjac bez odpinania wezy
WAFEL - 2010-06-13, 20:40
te duza nakretke trzeba odkrecic a mi sie udalo bez odlaczania przewodow troche wyjac i poruszac plywakiem
kristof - 2010-06-13, 22:18
ok jak tam posprzatam to odkrece to i sprobuje wyjac bez odkrecania przewodow
kristof - 2010-06-13, 22:20
a tam jest ''normalny'' gwint czy ''lewy''
Buli - 2010-06-13, 22:44
gwint normalny tylko w tej nakretnce jest taka guma i bardzo ciezko to odkrecic jak juz to odkrecisz to nasmauj jakims olejem w razie W kiedys bys musiał znowu odkrecac to juz bedzie lekko
kristof - 2010-06-15, 23:15
oki dzieki za pomoc zajrze tam ale nie wiem kiedy brakuje mi czasu na wszystko pozdro
|
|