|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - szyba czołowa
aro1120 - 2010-06-11, 20:03 Temat postu: szyba czołowa witam dziś szyba czołowa dostała kamieniem pęknięcie jest jakis centymetr od lewej strony, ewidentnie widac punkt w ktory uderzył kamień i ze sie delikatnie rozchodzi w lewo i prawo łacznie wszystko ma około 8 mm średnicy, da sie to naprawić jakie koszty może wiecie po uderzeniu zrobiłem 50 km po nie małych dziurach i sie nie powiększa
EDI_DTR - 2010-06-11, 20:17
ja wczoraj wymieniałem szybe na ta zwykła bez paska i dałem 280 z wymianą...
aro1120 - 2010-06-11, 20:24
kurde ja myslałem o klejeniu czytaj naprawie żywicą epoksydową , ogolnie mam szybe w idealnym stanie tylko ta dzisiejsza akcja
krzeszak - 2010-06-11, 21:39
aro1120, - zrób fotkę tego miejsca to ocenimy... jak idzie smuga to można znaleźć zakład który wierci otwór na końcu smugi potem zakleja i nie pęka dalej
ja mam w dwóch miejscach walnięta szybę oba od kamyka jedno ma małego pająka i już 1,5roku śmigam ale drugie miejsce długo stało w miejscu delikatnie pękniecie posuwało sie do przodu az do zeszłej zimy pękło ok 70-80 cm w ułamku sekundy i stoi tak już 4m-ca ale szyba idzie do wymiany
pablomed - 2010-06-12, 19:32
aro1120 napisał/a: | kurde ja myslałem o klejeniu czytaj naprawie żywicą epoksydową | wykonanlne ale sprawdź ceny tej usługi, raczej nie moze sie to opłacać.
cinek82 - 2010-06-13, 00:04
Wiem, że to się nie opłaca, bo kiedyś chciałem sam tak naprawiać.... Wymieniłem na nową, zieloną za coś koło 300 zł
Słyszałem też, że jak już jest pęknięcie to raczej nie chcą naprawiać. Samą dziurkę jak jest to i owszem biorą się za to, ale to też na takiej zasadzie, że jak dostałeś kamieniem to od razu wysiadasz z auta i zaklejasz to miejsce żeby tam się żaden brud i kurz nie dostał. No i jak naprawiasz to Ci mówią, że to na Twoją odpowiedzialność, że jak coś pójdzie "nie tak" to płacisz za klejenie i jeszcze musisz szybę wymienić.....
Także zastanów się czy warto bawić się w naprawy.....
aro1120 - 2010-06-13, 08:16
wczoraj byłem u kilku "fachowców" i nikt nie chce sie tego podjac bo za blisko brzegu jest pęknięcie, chyba kupie ten klej co na allegro tak zachwalają i sam sprobuję coś zdziałać żeby pęknięcie nie szło dalej
ps. szyba z wymiana 380złoty
cinek82 - 2010-06-13, 10:51
Ulala, no to drogo u Was....
Kowal_80 - 2010-06-13, 11:29
bardzo drogo. mysle,ze na szrocie szyba kosztuje ok 150zł. znajomy za wymiane bierze ok 100. kiedys tez chciałem zeby mi nawiercili i podkleili szybe. spekana była w rogu. powiedzieli,ze robia to na moja odpowiedzialnosc i ze marne sa szanse na powodzenie tego zabiegu.
TomeQTomeQ - 2010-06-13, 11:43
kolego nie polecam urzywanej szyby parcuje w szybach samochodowych kup nowa jesli nie chesz się meczyc w nocy
pablomed - 2010-06-15, 23:59
drogo nie drogo, zalezy jaka czy bezbawrna czy przyciemniana, niemniej wymiana na nowa to jedyna słuszna opcja i naprawde szkoda czasu i nerwów. W Kraku przyciemniana z montazem nawet 450 zeta, tuz pod Krakiem montaz stówke, szyba ponizej 2 stówek, u blacharza co ma znizke w hurtowni a nie w specjalistycznym zakładzie..
|
|