Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - Forumowi mechanicy pomocy

Raziel500 - 2010-06-14, 20:40
Temat postu: Forumowi mechanicy pomocy
Strasznie dziwna sprawa :P
Mam problem z VW SCIROCCO 81r 1,8Benz JH wielopunktowy wtrysk mechaniczny :faja:
Padł w nim rozdzielacz, więc kupiłem inny i wymieniłem i teraz jest problem z tym że auto nie zapala kręci równiutko jak by paliwa nie dostawał i kiedy mu popuszczę główny dopływ paliwa tak że ciśnienie ucieka to w tedy auto odpala i chodzi normalnie.
Proszę was o pomoc bo już 2 tygodnie z tym autem walczę i braknie już mi pomysłów.

Paweł Marek - 2010-06-15, 15:47

Raziel500, orientujesz sie pewnie ze z wtryskiem mechanicznym nie taka prosta sprawa, jest tam sporo skomplikowanych mechanizmow, z objawów wynika ze ciśnienie paliwa za duże jest. Potrzebny ci ktoś naprawdę obeznany z wtryskiem mechanicznym a takich osób jest mało. Radzej szukaj moze na golf.pl. albo na forum merca, merce starsze sa w wiekszości na mechanicznym wtrysku i ludzie mają wiecej wiedzy na ten temat.
Daaamiano - 2010-06-17, 11:02

Kolego sprawdź silniczek krokowy często sprawia takie probemy, szczelnosc odmy, czujnik temperatury bo może podawać za niską temperaturę i podaje ci paliwo dodatkowym wtryskiwaczem i poprostu auto Ci zalewa.
Raziel500 - 2010-06-17, 22:39

tam nie ma żadnych czujników praktycznie staruszek kilka przewodówciągle próbuje i żadnych rezultatów :(
Raziel500 - 2010-06-17, 22:39

tam nie ma żadnych czujników praktycznie staruszek kilka przewodówciągle próbuje i żadnych rezultatów :(