|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - kolumna kierownicza
Buli - 2010-06-15, 22:32 Temat postu: kolumna kierownicza Panowie mam straszny luz na kierownicy mysle ze pierwsze łozysko pod kierownica jak to wszystko rozkrecic czy mozna samo łozysko wymienic? ma ktos moze jakis schemat? bardzo proszew o rady a najlepiej jakies zdjecia
Daaamiano - 2010-06-15, 23:51
Musisz mieć specjalny ściągacz aby zdemontować kołnierz na który nachodzi kierownica, za nim jest sprężyna.Jak zdemontujesz to odpinasz kostki stacyjki,a potem odkręcasz śrubę imbusową ( 6 ) z lewej strony stacyjki, wymień oba łożyska naraz i będzie z głowy
Buli - 2010-06-16, 00:09
Daaamiano napisał/a: | wymień oba łożyska naraz i będzie z głowy | ROZUMIEM ZE ŁOZYSKA SA WYMIENNE JAKI KOSZT? Z TYM KOŁNIERZEM DAM RADE NORMALNIE BO JAK ZAKŁADAŁEM KIERE SPORTOWA TO SCIAGAŁEM:)
Buli - 2010-06-16, 15:24
i po problemi naprawiłem jakos jak by ktos potrzebował pomocy w podobnwj sprawie to słuzze pomoca
enesen - 2010-06-16, 22:18
Ja mam luz na kierownicy jak ruszam nią góra-dół, kolumna jest bez regulacji, myślicie że to wina tych łożysk?
Buli - 2010-06-16, 23:37
enesen napisał/a: | Ja mam luz na kierownicy jak ruszam nią góra-dół, kolumna jest bez regulacji, myślicie że to wina tych łożysk? | napewno nie łozysk:) tak czy siak jak chcesz cos zrobic to musiz cała wyciagnac trzyma sie na 4 srubak:) przy stacyjce masz taka srube ktora dokrecasz stacyjke poluznij ja i ciagnij za kierownice do siebie powinna isc pare mm w Twoja strone dokrec stacyjke i powinno byc dobrze jezeli nie to na krzyzaku jeszcze mozna w taki sam sposob podciagnac i usztywnic taki jak by simering od dolu kolumny moze kiepsko tłumacze ale tam naprawde nie ma co sie popsuc
|
|