|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Diesel - Volkswagen Vento 1.9 TDI (1997)
solex - 2010-06-16, 09:53 Temat postu: Volkswagen Vento 1.9 TDI (1997) Mam zamiar zakonserwować przestrzenie zamknięte. Nie wiem tylko jak się zdejmuje "listwy progowe" Jeśli ktoś się orientuje, to prosiłbym o wskazówkę
solex
bradley - 2010-06-16, 10:16
Te plastikowe w srodku auta? Sa na zatrzaski, wiec sie "wyrywa" do gory, z czuciem oczywiscie.
solex - 2010-06-16, 13:38
bradley napisał/a: | Te plastikowe w srodku auta? Sa na zatrzaski, wiec sie "wyrywa" do gory, z czuciem oczywiscie. |
re: Dzięki za wskazówkę To dla ciebie ode mnie
solex
bradley - 2010-06-16, 15:23
Pamietaj, ze listwa progowa jest dzielona i zeby latwo ja wyjac to po srodku (kolo mocowania na pas bezpieczenstwa) w listwie jest taka zaslepka pod srubokret krzyzakowy.
solex - 2010-06-16, 19:14
bradley napisał/a: | Pamietaj, ze listwa progowa jest dzielona i zeby latwo ja wyjac to po srodku (kolo mocowania na pas bezpieczenstwa) w listwie jest taka zaslepka pod srubokret krzyzakowy. |
re: Dzięki za wskazówkę Oczywiście dostosuję się do niej
solex
Paweł J. - 2010-06-16, 20:27
No ok....ale co to da Przecież progi konserwuje się przez zaślepki od spodu podłogi. No chyba ze chcesz wywiercić dziurę i wlać np oleju. A ta część progu pod listwą nie jest narażona na korozję.
krzeszak - 2010-06-17, 19:45
Paweł J. napisał/a: | Przecież progi konserwuje się przez zaślepki od spodu podłogi. |
przecież w progach nie ma takich zaślepek... a jedyne dojdzie do wnętrza progu jest od strony tylnego nadkola na wysokości progów sa 2 zaślepki... sa tez z przodu auta w nadkolu pod plastikowym nadkolem
jedynie przez te zaślepki można dokonać tego zabiegu metoda ciśnieniowa specjalna długa rurką zakończoną dysza z kilkoma otworami na bok
Paweł J. - 2010-06-17, 20:03
krzeszak napisał/a: | przecież w progach nie ma takich zaślepek... |
Są
Górna strzałka pokazuje ową zaślepkę, a dolna miejsce po niej niej. Jak ją rok temu wydłubałem to było widać wzmocnienie i zewnętrzne poszycie
Ale ok....być może się myliłem co do konserwacji od strony dołu
krzeszak - 2010-06-17, 20:10
Paweł J. napisał/a: | Ale ok....być może się myliłem co do konserwacji od strony dołu |
może to ja się mylę ale wydaje mi się ze wskazanymi przez Ciebie Pawełku zaślepkami progu od środka nie da sie zakonserwować ... bardziej juz wzmocnienie to od srodka przy progu (przeglądając Twoje zdjęcia z prac nad konserwacja auta)
te co sa w tylnym nadkolu a na pewno jedna z nich pozwala na wgląd w środek progu ... sprawdzone w zeszłym roku zaglądałem przez nie i poprawiałem konserwacje
Paweł J. - 2010-06-17, 20:21
krzeszak napisał/a: | te co sa w tylnym nadkolu a na pewno jedna z nich pozwala na wgląd w środek progu ... sprawdzone w zeszłym roku zaglądałem przez nie i poprawiałem konserwacje |
Być może...nie przeczę
Ważne tylko aby te zaślepki były zalepione i nie puszczały bo z progami zrobi się to samo z podłogą gdy gumka puszcza, czyli zgniją, a szkoda aby wzmocnienia przegniły bo przecież to jest konstrukcja auta i nie będzie do czego nawet podłogi przyspawać.
|
|