|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - lampy przód
misiekust - 2010-06-29, 09:38 Temat postu: lampy przód mam lampy in-pro 4 x soczewka na mijania mam założony xenon i kupiłem na drogowe i teraz pytanie czy można tak zrobić by na drogowych świeciły wszystkie 4 soczewki czy jest jakiś patent na to by nie wyłączały się mijania ??
zeniTh - 2010-06-29, 09:55
musiałbyś mieć soczewki przystosowane do bixenonu
zeby mialy zapadki ktore zaslaniaja pol soczewki, zeby nie oslepiac innych
ale gdzie tu sens ?
nie lepiej zrobic to na jednej soczewce bixenonowej jak ma np piotr nowok
Lwomati - 2010-06-29, 17:57
misiekust napisał/a: | czy można tak zrobić by na drogowych świeciły wszystkie 4 soczewki |
też się kiedyś nad tym zastanawiałem. Zrobić na pewno można, ja się na elektryce nie znam, więc nie wiem jak. A zauważyłeś, że jak przytrzymujesz manetkę w pół przełączeniu na drogowe to świecą wszystkie 4 Można pokombinować przy przełączniku lub przy samych lampach.
Raziel500 - 2010-06-29, 23:15
wszystko idzie wystarczy troszkę pomajstrować przy kablach alę drogowe będą itak tylko w jednej soczewce
misiekust - 2010-06-30, 00:12
zeniTh, to zaś bym musiał kupić inne lampy
Lwomati, jak przełącznik jest w połowie to świecą 4 to prawda
Raziel500, słyszałem o patacie na mostek ale elektryk mi powiedział ze spali się instalacja na pewno . i myślałem jeszcze o przekaziniku to mogło by zdać egzamin
pablomed - 2010-06-30, 14:04
misiekust napisał/a: | słyszałem o patacie na mostek ale elektryk mi powiedział ze spali się instalacja na pewno | bzdura nic się spali. W skrzynce bezpieczników wkladasz zworkę, chodzi o tą z prawej strony w gnieździe na przekaźnik przeciwmgielnych widać na fotkach w tym temacie http://www.google.pl/imgr...%26tbs%3Disch:1
misiekust - 2010-07-02, 11:08
pablomed, dzięki wielkie wszystko działa
|
|