Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - lampy przód

misiekust - 2010-06-29, 09:38
Temat postu: lampy przód
mam lampy in-pro 4 x soczewka na mijania mam założony xenon i kupiłem na drogowe i teraz pytanie czy można tak zrobić by na drogowych świeciły wszystkie 4 soczewki czy jest jakiś patent na to by nie wyłączały się mijania ?? ??
zeniTh - 2010-06-29, 09:55

musiałbyś mieć soczewki przystosowane do bixenonu
zeby mialy zapadki ktore zaslaniaja pol soczewki, zeby nie oslepiac innych

ale gdzie tu sens ?
nie lepiej zrobic to na jednej soczewce bixenonowej jak ma np piotr nowok

Lwomati - 2010-06-29, 17:57

misiekust napisał/a:
czy można tak zrobić by na drogowych świeciły wszystkie 4 soczewki

też się kiedyś nad tym zastanawiałem. Zrobić na pewno można, ja się na elektryce nie znam, więc nie wiem jak. A zauważyłeś, że jak przytrzymujesz manetkę w pół przełączeniu na drogowe to świecą wszystkie 4 ?? Można pokombinować przy przełączniku lub przy samych lampach.

Raziel500 - 2010-06-29, 23:15

wszystko idzie wystarczy troszkę pomajstrować przy kablach :D alę drogowe będą itak tylko w jednej soczewce
misiekust - 2010-06-30, 00:12

zeniTh, to zaś bym musiał kupić inne lampy
Lwomati, jak przełącznik jest w połowie to świecą 4 to prawda
Raziel500, słyszałem o patacie na mostek ale elektryk mi powiedział ze spali się instalacja na pewno :mur: . i myślałem jeszcze o przekaziniku to mogło by zdać egzamin

pablomed - 2010-06-30, 14:04

misiekust napisał/a:
słyszałem o patacie na mostek ale elektryk mi powiedział ze spali się instalacja na pewno
bzdura nic się spali. W skrzynce bezpieczników wkladasz zworkę, chodzi o tą z prawej strony w gnieździe na przekaźnik przeciwmgielnych widać na fotkach w tym temacie http://www.google.pl/imgr...%26tbs%3Disch:1
misiekust - 2010-07-02, 11:08

pablomed, dzięki wielkie wszystko działa :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: