|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Wysokie obcasy - dobry dzwon nie jest zły...
arlosza - 2006-11-24, 23:48 Temat postu: dobry dzwon nie jest zły...
w drodze z pracu do domciu.... wwwww pizzzz duuuu zaliczyłam dzwona
koleś przy zmianie pasa nie zauważył mnie ... i nie zdołałam wyhamować (dodam jeszcze że na liczniku nie miałam więcej jak 50 km/h)
...no i... o to rezultat :
nasze biedne autko
a tak wygląda sprawca (już po kolorowych rysach na mojej masce, można poznać jakiego koloru było auto):
ku mojemu wielkiemu zdziwieniu mąż jest zadowoly
.... a dlaczego???? bo po ostatnim mandacie, powiedziałam że może się pożegnać z nowymi lampami...
a teraz MUSI kupić nowe
ale z tym zadowoleniem zaczekajmy aż mechanik powie ..." co się nadaje a co nie!!!!"
podsumowując:
reflektory do wymiany [kupić nowe = mąż być bardzo szczęśliwy]
maska do naciągnięcia
prawe nadkole do wymiany
zderzak do wymiany
hockey do wymiany
kierunkowska i atrapa halogenów do wymiany [kupić nowe wraz z halogenami = żona [ja] być bardzo szczęśliwa]
resztę oceni fachowiec
z pozdrowieniami lekko roztrzęsiona
P.S. ...to był mój pierwszy RAZ
Gavel - 2006-11-24, 23:57
szkoda tego najładniejszego Ventylka zlotu
ale najważniejsze że Tobie nic się nie stało
a autko się wyklepie - trochę szpachli i będzie jak nowe
no i kiedyś usłyszałem takie zdanie: dzwon podstawą do dalszego tuningu
kovval - 2006-11-25, 00:16
hmmm....
po 1. arla byla ofiara nie sprawca, bo z tego opisu to nie wynika. a to bylo moje pierwsze pytanie jak przez koma gadalismy. drugie-czy sie nic jej nie stalo. trzecie - jakie duze zniszczenia
po 2. zniszczenia sa wieksze:
- grill popekany - do wymiany
- opona przecieta - jakies 4 cm, glebokosci na oko 3 mm
- ciekawe co z felga
- maska oczywiscie do roboty, a nie do naciagniecia tylko bo wstala
- ciekawe co z moimi silownikami
- a najwazniesze co z bebechami!!
po 3. co do tuningu - w koncu jest okazja bedzie sie dzialo. slucham propozycji
a tu jeszcze jedno zdjatko
theority - 2006-11-25, 12:43
Moje kondolencje A taki ładny był ... niemiecki
Dzolo - 2006-11-25, 16:40
Ojojoj przykro mi bardzo .
Ja ostanio jeżdząc autkiem momentami to
aż się boję widząc co ludzie wyprawiają ,
spieszą się tylko i wogóle nie przewidują
co się moze stać , dopiero po fakcie zaczyna
sie myślenie.
kovval - 2006-11-25, 16:47
no trudno stalo sie. wkoncu na kazdego...czytaj samochodzika....przyjdzie pora. nie wczesniej to pozniej. dobrze ze mocniejszego dzwonka nie bylo. no i jest okazja do zainwestowania w samochodzik. tylko zeby ten rzeczoznawca "wporzadku" sie zachowal i jakies sluszne pieniazki zaoferowal.
Andzia - 2006-11-25, 17:20
szkoda samochodziku ale dobrze ze Arli nic sie nie stalo
Kovval masz teraz pole do popisu przy wymianie niektorych czesci w Ventylku z mozliwoscia jeszcze wiekszego upieksznia go
Polibo - 2006-11-25, 17:20
coś za coś
za to nowy przodzik
kovval - 2006-11-25, 17:37
ano zapraszam tutaj http://forum.vwvento.org/...p?p=12881#12881
spyro - 2006-11-26, 21:39
Po pierwsze: najważniejsze Arla, że jesteś cała izdrowa i nic ci się nie stało...
arlosza napisał/a: | maska do naciągnięcia |
proponuję kupić używkę a nie bawić w się naprawianie tej...
Gavel napisał/a: | dzwon podstawą do dalszego tuningu |
nie dosć że tuningu to skoro to wina tamteg kolesia to jeszcze możecie na tym dobrze zarobić...
kovval napisał/a: | grill popekany - do wymiany |
kupisz bez znaczka!
kovval napisał/a: | opona przecieta |
niestety musisz 2 sztuki kupić bo będą różne bieżniki - kłóć się z ubezpiczycielem, żeby dał kasęna 2 sztuki
kovval napisał/a: | ciekawe co z moimi silownikami |
no to kupisz nowe, porządne aluminiowe Też walcz aby ci zaliczyli lifty do wymiany!
kovval napisał/a: | bedzie sie dzialo. slucham propozycji |
Tak jak CI pisałem wcześniej, jak wymenisz światłą to od razu zakup halogeny+migacze klary no i grillik bez znaczka... Może pokombinuje coś ze zderzakiem przy okazji...
kovval napisał/a: | tylko zeby ten rzeczoznawca |
jaka firma ubezpieczeniowa? Jeśli LINK4 bądź podobne z tych najtańśzych to mogiła... Nie dostaniesz żadnych kokosów... Zresztą co by nie było to na pierwszych oględzinach dogaduj się od razuz rzeczoznawcą (chyba ze PZU, wtedy lipa, bo oni mają nowy sytem ogólnopolski i nic nie zrobisz)
marmarmarek - 2006-11-27, 03:11
wspolczuje Arla-ale najwazniejsze, ze nic Ci nie jest no i wogole-to nie z Twojej winy, to juz calkiem spoko. Tak jak Kovval pisze-porzadne pieniadze z ubezpieczalni i bedzie lepiej jak bylo
kovval - 2006-11-29, 17:33
zrobilem zdjecia z dalszej perspektywy, bo z bliska to wygladalo strasznie. Z dalsza tak troche lepiej
spyro - 2006-11-29, 17:46
kovval, to lekkie puknięcie... Przyznają ci do naprawy wszystko, oprócz lampy, która musi być do wymiany... Znając realia to nawet zderzak przyznają jako do spawania plastiku, nie do wymiany. Nie chcę Cię martwić, ale bez znajomości to jak Ci dadzą 1000-1500 to będzie już naprawdę super...
kovval - 2006-12-12, 18:13
No a wiec wkoncu sie doczekalem wyceny!!! Co prawda 2 tygodnie po czasie, ale zawsze..... wkocku im sie udalo. Nie wrozylo to oczywiscie nic dobrego, ale zgdziwilem sie ogromnie. SPYRO ty niewierny Tomaszu Na 1000-1500 Darka Vadera wyceniles. A inni zreszta tez mowili ze lipa bedzie, w watku o tuningu. A tu prosze jaka zagwozgka. Napisze literami zebyscie nie odrazu sie zorientowali jak tylko otworzycie posta. Cztery tysiace szescset zloty i jeszcze jakas koncowka. A wiec na pewno starczy na naprawy. Przyjazdny rzeczoznawca byl...i widac znal sie na rzeczy. Po prostu auto cud malina, i wiedzial jakie ogromne dobro kultury zostalo zniszczone.
Gavel - 2006-12-12, 18:20
no to ładnie
dla tego pana
chyba zdawał sobie sprawę, że tworzy historię autka zlotu
Polibo - 2006-12-12, 18:29
kovval, gratulacje DZIAŁAJ czekamy na efekty
kovval - 2006-12-12, 18:29
ty mi tu nie lukruj bo sam tam pociemku siedzisz i zegary robisz
Polibo - 2006-12-12, 18:30
Nie powiem że NIE
Gavel - 2006-12-12, 18:39
kovval napisał/a: | ty mi tu nie lukruj bo sam tam pociemku siedzisz i zegary robisz |
to było do mnie czy do Polibo
Jak do mnie to masz po części rację bo od dziś faktycznie jakoś ciemniej mam w autku
kovval - 2006-12-12, 21:05
Gavel napisał/a: | chyba zdawał sobie sprawę, że tworzy historię autka zlotu |
no jasssne ze do ciebie hahaha nic sie przedemna nie ukryje widze ze uchyliles rabka tajemnicy
Gavel - 2006-12-12, 21:28
co to za tajemnica - tylko żarówkę na razie wymieniłem
kovval - 2006-12-12, 21:35
no narazie tak, ale pisales ze poczta nie dochodzi , ze z zegarami swirujesz i rozkrecasz , przemolas macza w tym palce ...nawiewiki te sprawy, szmery, bajery
Polibo - 2006-12-12, 22:02
to że Gavel, rzeźbi to nie znaczy że inni próżnują
Dzolo - 2006-12-12, 22:33
Polibo napisał/a: | to że Gavel, rzeźbi to nie znaczy że inni próżnują |
Tak jest
Ja też jestem w trakcie dokanczania oswietlenia ,
niebawem sie pochwale
Gaveł ta żaróweczka co kupiłes do podsufitki to jest
ta diodowa ?Jeśli tak to naprawde tak dobrze daje
jak pisza na allegro ?
spyro - 2006-12-12, 23:09
kovval napisał/a: | ztery tysiace szescset zloty i jeszcze jakas koncowka |
przyznaj się ile mu odpaliłeś z tek kwoty? B to normalnie nie możliwe żeby Link4 tak wyceniło szkodę...
Gavel napisał/a: | Jak do mnie to masz po części rację bo od dziś faktycznie jakoś ciemniej mam w autku |
hehe, widzę niezłe zmiany się szykują...
Gavel - 2006-12-12, 23:12
kovval napisał/a: | ale pisales ze poczta nie dochodzi | No nie dochodzi i wnerwia mnie to okrutnie. Bo właśnie po to dopłacam na ten głupi priorytet żeby dochodziły wcześniej niż po tygodniu ale oni to mają gdzieś
Polibo napisał/a: | bo to że Gavel, rzeźbi to nie znaczy że inni próżnują | hehe wszyscy się na zlocik szykują
Dzolo tak to są takie zamienniki tych standardowych żarówek rurkowych z małymi diodami w środku
co do świecenia to nie jest zbyt jasno w środku co zresztą widać na drugim zdjęciu ale efekt mi się podoba więc na razie zostaje
a swoją drogą to Przemek ma u siebie podobną tylko niebieską więc powinieneś pamiętać ze spotu
Rozmowa na temat włącznika świateł została przeniesiona tutaj.
|
|