|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Brak wycieraczek i spryskiwacza
wasil1 - 2010-07-06, 17:57 Temat postu: Brak wycieraczek i spryskiwacza Korzystam gościnnie z komputera, więc jeśli był taki post to proszę o wyrozumiałość. Jestem kilkaset km od domu, na zadupiu. Właśnie przed godziną wsiadłem do ventylka a tu zonk. Brak wycieraczek i spryskiwacza szyb. Pogoda marna, pada, nie sposób podróżować bez widoczności. Doradźcie koledzy gdzie szukać przyczyny. W domku mam nóweczkę włącznik wycieraczek, z oryginału, ale do domku kilkaset km. Mam nadzieję, że to kwestia jakiegoś bezpiecznika. Proszę o pomoc.
kolczyx - 2010-07-06, 18:14
No ja na twoim miejscu bym właśnie sprawdził bezpieczniki kiedyś miałem podobną sytuacje ale nie Vento i się okazało że bezpiecznik sobie poszedł do piachu hehe
wasil1 - 2010-07-06, 18:33
Problem rozwiązałem przez wymianę bezpiecznika nr 5. Wg schematu skrzynki bezpiecznik nr 5 odpowiada za silnik spryskiwaczy szyby a nr 4 za m.in. silnik wycieraczki ale schemat pobrałem z forum golfa i tam może być ciut inaczej. Tak czy siak dzięki za odpowiedź i pozdrowienia dla wszystkich ventomaniaków. Nie ma to jak ventyl, prosty i niezawodny
pablomed - 2010-07-06, 19:34
wasil1, źle patrzysz na schamat, 4 jest od wycieraczki tylknej w Golfie, 5 i w Vento i w Golfie jest od przedniej i od spryskiwacza
dst.stanek - 2010-07-22, 12:41
Ja tu jeszcze dodam, że miałem podobny przypadek i wcale ni był za to odpowiedzialny bezpiecznik, a przekaźnik, który wypadł ze styków. To tylko tak na przyszłość jak by ktoś szukał innej przyczyny
|
|