Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - Centralny zamek

gucio - 2006-11-27, 00:25
Temat postu: Centralny zamek
Witam

Mialem pilot do centralnego zamka ale gdzies podzialem i nie moge znalesc .
Centralny zamek jest orginalny , i nie chce wymieniac na nowy tylko chce dorobic nowy pilot .
Mam pytanie czy mozna jakos dorobic nowy pilot ,albo kupic zastepczy .
Moze ktos sie orietuje jaka cena moze byc w serwisie ?

Prosze o pomoc . :beczy: :beczy: :beczy: :beczy: :beczy: :beczy:

jaca - 2006-11-27, 07:59

mysle ze tylko w serwisie co do ceny nie mam pojecia
spyro - 2006-11-27, 09:02

Nie ma takiej możliwość, możesz go za pewne dokupić w ASO, ale posiadając tabliczkę zkodem (gdzieś przy zapasowych kluczykach). Ale to jest nieolpłacalne, o wiele taniej wyjdzie założyć w aucie alarm, który będzie podłączony do centralnego zamka, a co za tym idzie będziesz miał zamekz pilota.

To byłoby bezsensowne, jak każdy mógłby dorobić pilota do alarmu czy centrala, bo w tym momencie każdy mógłby to zrobić a o za tym idzie każdy mógłby sobie dorobic do Twojego auta i bezproblmowo sobie nim odjechać...

gucio - 2006-11-27, 11:03

mam tabliczke przy kluczykach , mysle ze bede mogl dokupic pilota do mojego ventylka .Przecierz zlodzieje otwieraja auta zapomoca generatora kodow ktory przechwytuje sygnal z pilota jak zamykasz auto .Jade do serwisu zobacze co oni mi zaproponuja :tak: :tak: :tak:
spyro - 2006-11-27, 23:33

gucio napisał/a:
generatora kodow ktory przechwytuje sygnal z pilota jak zamykasz auto

tak było kiedyś, teraz żaden porządny alarm nie da się tak namierzyć (kumpel zakłada je na co dzień, więc jestem na bieżąco). Także nie ma takiej możliwości. A jeśli masz blaszkę to jedź z nią do ASO i myślę że samemu odpuścisz jak usłyszysz cenę...

gucio - 2006-11-28, 13:36

Bylem wczoraj w serwisie i powiedzieli ze za 400 zeta dorobia pilota
spyro - 2006-11-28, 14:19

I nie mów że się na to zgodziłeś? Za 400 złotych to założysz zarąbisty alarm z pilotem, funkcją antynapadu i innymi bajerami. W życiu nie dałbym 400 zł za pilota do centralnego...
Gavel - 2006-11-28, 15:14

zgadzam się - jak masz wydać 4 stówki to załóż zarąbisty alarm a jeszcze Ci na piwko coś zostanie ;)
gucio - 2006-11-28, 15:57

oczywiscie ze nie dalem ,musialo by mnie ...............
spyro - 2006-11-28, 17:20

gucio napisał/a:
,musialo by mnie ...............

o dobrze bo już myślałem, że dałeś te 4 stówki za pilota...