|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Centralny zamek
gucio - 2006-11-27, 00:25 Temat postu: Centralny zamek Witam
Mialem pilot do centralnego zamka ale gdzies podzialem i nie moge znalesc .
Centralny zamek jest orginalny , i nie chce wymieniac na nowy tylko chce dorobic nowy pilot .
Mam pytanie czy mozna jakos dorobic nowy pilot ,albo kupic zastepczy .
Moze ktos sie orietuje jaka cena moze byc w serwisie ?
Prosze o pomoc .
jaca - 2006-11-27, 07:59
mysle ze tylko w serwisie co do ceny nie mam pojecia
spyro - 2006-11-27, 09:02
Nie ma takiej możliwość, możesz go za pewne dokupić w ASO, ale posiadając tabliczkę zkodem (gdzieś przy zapasowych kluczykach). Ale to jest nieolpłacalne, o wiele taniej wyjdzie założyć w aucie alarm, który będzie podłączony do centralnego zamka, a co za tym idzie będziesz miał zamekz pilota.
To byłoby bezsensowne, jak każdy mógłby dorobić pilota do alarmu czy centrala, bo w tym momencie każdy mógłby to zrobić a o za tym idzie każdy mógłby sobie dorobic do Twojego auta i bezproblmowo sobie nim odjechać...
gucio - 2006-11-27, 11:03
mam tabliczke przy kluczykach , mysle ze bede mogl dokupic pilota do mojego ventylka .Przecierz zlodzieje otwieraja auta zapomoca generatora kodow ktory przechwytuje sygnal z pilota jak zamykasz auto .Jade do serwisu zobacze co oni mi zaproponuja
spyro - 2006-11-27, 23:33
gucio napisał/a: | generatora kodow ktory przechwytuje sygnal z pilota jak zamykasz auto |
tak było kiedyś, teraz żaden porządny alarm nie da się tak namierzyć (kumpel zakłada je na co dzień, więc jestem na bieżąco). Także nie ma takiej możliwości. A jeśli masz blaszkę to jedź z nią do ASO i myślę że samemu odpuścisz jak usłyszysz cenę...
gucio - 2006-11-28, 13:36
Bylem wczoraj w serwisie i powiedzieli ze za 400 zeta dorobia pilota
spyro - 2006-11-28, 14:19
I nie mów że się na to zgodziłeś? Za 400 złotych to założysz zarąbisty alarm z pilotem, funkcją antynapadu i innymi bajerami. W życiu nie dałbym 400 zł za pilota do centralnego...
Gavel - 2006-11-28, 15:14
zgadzam się - jak masz wydać 4 stówki to załóż zarąbisty alarm a jeszcze Ci na piwko coś zostanie
gucio - 2006-11-28, 15:57
oczywiscie ze nie dalem ,musialo by mnie ...............
spyro - 2006-11-28, 17:20
gucio napisał/a: | ,musialo by mnie ............... |
o dobrze bo już myślałem, że dałeś te 4 stówki za pilota...
|
|