|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - klima
Wvojtek - 2010-07-11, 19:48 Temat postu: klima witam was panowie,
mam pytanie odnośnie klimatyzacji w ventylku... otóż niedawno doprowadziłem moją klime do stanu 100% sprawności ale dziś zauważyłem coś dziwnego... mój problem polega na tym, że zauważyłem wyciek chyba wody spod auta. ciecz, która kapie jest bezbarwna, bezwonna. o ile wiem to w popwitrzu jest para wodna, która po ochłodzeniu się skrapla więc czy kapiąca woda jest czymś normalnym??
Raziel500 - 2010-07-11, 20:25
klimatyzacja się skrapla, to rzecz normalna
enesen - 2010-07-12, 00:18
to normalne, skroplona woda spływa wężykiem pod auto
Arcaj - 2010-07-12, 09:55
dokładnie jak koledzy mówią. Stałem kiedyś z chłodnią na parkingu w upał to lało się z auta jakby ktoś nasikał. Więc jeździj spokojnie
sebastian - 2010-07-12, 22:53
U mnie to samo, szybko woda się na wężach zbiera i skapuje, a tym samym czasami mam nawet i szron na elementach metalowych, gdzie są węże włożone
także to, że kapie, jest rzeczą normalną
semp - 2012-07-05, 07:32
Koledzy mam pytanie do tych skroplin a mianowicie: podczas dzialania klimy leje mi sie do auta na wycieraczke pasarzera i to dosc sporo. Gdzie mam szukac tych odprowadzen skroplin i jak mam to szybko zrobic? Moze ktos posiada jakas ksiazke w pdf gdzie to jest opisane? Prosze o pomoc
semp - 2012-07-05, 17:01
A bym zapomnial, odkad jazdze na klimie podczas skrecania szwankuje mi dmuchawa, domyslam sie ze to przez wode. Jezeli ktos tak mial niech mi pomoze co to moze byc. Dzieki
|
|