|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Tuning - Jaki kolor do Ventylka??
Misiek90 - 2010-07-18, 23:44 Temat postu: Jaki kolor do Ventylka?? Siemanko Wszystkim...
Własnie kupilem sobie Ventylka 1,8 z 93 roku. Blacharka jest do zrobienia i zastanawiam sie nad zmiana koloru... Bardzo mi sie podoba biała perełka ale nie wiem jak to bedzie wygladało. moze mi ktos pomoc??
z góry dziekuje
pozdro
Mlody~ - 2010-07-18, 23:52
Misiek90 napisał/a: | jak to bedzie wygladało | Rewelacyjnie
Misiek90 - 2010-07-19, 00:12
a jaki kolor felg ys proponował? czarne czy srebrne?? do ego szybki chcem przyciemnic... porzadek z silnikiem i dobre audio....
Mlody~ - 2010-07-19, 00:23
Misiek90 napisał/a: | a jaki kolor felg ys proponował? czarne czy srebrne?? |
Ja jestem zwolennikiem srebrnych kółek do każdego jednego koloru auta. Co prawda na białym aucie, czarne koło dość wygląda ale czarne koło nie rzuca się prawie w ogóle w oczy.
Misiek90 napisał/a: | do ego szybki chcem przyciemnic... |
Lekki dym na szybach też fajny. Nie przesadź z tym, bo jak przedobrzysz to nocna jazda, cofanie, parkowanie będzie Cie drażnić.
Misiek90 napisał/a: | porzadek z silnikiem |
Wrzucaj Vał eRa
astaroth - 2010-07-19, 00:25
Czarna felga, tylko i wyłącznie do białego lakieru.
Misiek90 - 2010-07-19, 00:29
Dzieki wiekie chopaki... jak bolid bedzie gotowy to napewno wrzuce fotki....
Pozdro
Bimber - 2010-07-19, 12:13
a tam czarna felga tylko do bialego ja mam do czarnego auta czarna i mi sie akuratnie podoba
astaroth - 2010-07-19, 13:01
Znaczy chodziło mi o to że do białego lakieru pasuje czarna felga, a jak dla mnie to do każdego koloru czarna felga pasuje
danieluss123 - 2010-07-19, 13:54
fajny temacik ponieważ planuje trochę pomłodzic moja venteke i chciałem się dowiedzieć jaki koszt malowania ? a do felg mam pytanko co słodzicie o 5 ramiennych felgach z czerwonym rantem w czarnej ventce ?
Misiek90 - 2010-07-19, 14:18
Mi sie akurat czarne felgi wogule nie podobaja... myslalem nad srebrnymi bbs-ami(skrecanymi oczywiscie(srebrny rant a reszta czarna)) co wy na to?? orientuje sie ktos moze jaki moze byc koszt maowania na kolor perłowy?
naws - 2010-07-19, 14:53
oj czarne środki BBS wygladaja okropnie....Piotr Nowok moze cos na ten temat powiedziec, sam takie chcial ale jak zobaczyl jak wygladaja to odechcialo mu sie.
No a skrecane BBS to niemaly wydatek (o czym chyba wiesz) wiec troszke szkoda by bylo popsuc efekt Jak juz to cale w polerce, albo srodki czerwone czy biale, ale czarne bleee
ale to tylko opinia Rudzioli i wcale nie jest powiedziane ze jak zrobisz czarne srodki to będa zle wygladac moze zmienisz nasze zdanie
Mlody~ - 2010-07-19, 14:56
naws napisał/a: | Jak juz to cale w polerce, albo srodki czerwone czy biale, ale czarne bleee | Naws wie co dobre Albo zrób całe srebrne, a rant na lustro.
Misiek90 - 2010-07-19, 15:07
dzieki za porady... a macie jakies pomysły co do systemu audio-wizualnego?? chce zeby dobrze grało, dobrze wygladało ale nie zajeło całego bagaznika.... jakies propozycje?
Paweł J. - 2010-07-19, 15:11
A ja uważam że zwykły czarny BBS z czerwoną obwódką wygląda zacnie....
http://images50.fotosik.p...9ad16949med.jpg
naws - 2010-07-19, 15:14
Paweł J. to sa chyba BBS Mahle albo inne niskiej półki - one są jednoczęsciowe. A kolega mówił o składanych...to juz wyzsza polka i szkoda robic takie rzeczy Tam juz sa ładne ranty od cala do kilku cali itp. tak jak u Pyjtra
Poza tym mnie sie wogole nie podobaja, wyglądaja jak z poloneza...
Ale w gustach się nie dyskutuje
Co do audio to wygłusz drzwi dobrze i powkładaj wszedzie gdzie są fabryczne miejsca do glosników - głosniki z wyższej polki takich firm jak np. Hertz itp, do tego zwykły wzmacniacz i będziesz miał dobrą muzkę w Ventylku. Wszelkie inne zabiegi to juz typowe Car Audio związane z drogim sprzętem i zabudową bagażnika itp. Takie autka juz startują wtedy w konkursach car audio
Misiek90 - 2010-07-19, 15:24
rozumiem.... ja myslalem zeby włozyc do bagaznika jakis wzmacniacz i jakas skrzynke, ale tak zeby to jakos wygladało a nie tak jak niektorzy robia wrzuca, podłacza byle by grało... powiem szczerze ze jak pierwszy raz zobaczylem skrecane bbs-y to nie przypadly mi do gustu ale jak kiedys zoaczylem na ventylku to bardzo mi sie spodobały... dokładnie tak jak kolega mowi o gustach sie ne dyskutuje...
naws - 2010-07-19, 15:27
No to jak chcesz coś do bagażnika wsadzić to tak czy siak będziesz musiał się pobawić w jakąś zabudowę Poogladaj sobie na necie jak ludzie zabudowują bagażniki i dobierz cos do siebie Osobiscie radze tak jak wczesniej napisałem. Będzie naprawde dobrze. Wcale nie trzeba tuby i skrzyni wkładac do auta zeby bylo dobre audio (nie na konkursy) do sluchania.
Tak jak w nowych autach - nie daja tam jakos zadnych skrzynek itp. Tylko dobre wygluszenie, dobre glosniki i juz wszystko naprawde dobrze czysto przyjemnie dla ucha gra.
Misiek90 - 2010-07-19, 15:30
moi rodzice maja mercedesa okulara z 97 roku i powiem ze fabrycznych głosnikach całkiem dobrze gra, ale dla mnie juz za cicho... wszystko pokoleji jak bede robił audio to bede prosil o jakies porady... autko jak bedzie gotowe bedzie pokazane i opisane...
naws - 2010-07-19, 16:10
to pisz na bierząco a nie dopiero po skonczeniu zakladaj swoj temat i jazda z robotą
vwkrzysio - 2010-07-19, 17:18
do białej furki felgi czarne z wypolerowanym rantem, kozak to wyglada
|
|