Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

KUPIĘ - [KUPIĘ] grill bez znaczka

spyro - 2006-11-28, 00:29
Temat postu: [KUPIĘ] grill bez znaczka
No więc po długich przemyśleniach zamarzył mi się grillik bez znaczka, ale inny niż wszystkie, taki jak kiedyś Ventki miały, ale bez znaczki.
Widxział to może ktoś gdzieś w rozsądnej cenie?

Oto fotka:

idgray - 2006-11-28, 08:52

no grill pierwsza klasa ale ja jeszcze nie widziałem takiego do kupna wyprodukowanego, są tylko home made kiedyś na allegro był chyba ale ciężko będzie znaleźć najlepiej kupić dwa stare grille skoczyć do kolesi od spawania plastików i ci zrobią za nie duże pieniądze no chyba że zrobisz sobie sam ;) ostatnio MIchas28 z vento - fans sobie robił no ale on teraz za granicą siedzi więc nie pomoże :( jeszcze Kolczyk robił więc go popytaj co i jak :OK:
jaca - 2006-11-28, 10:10

tu jest gril bez znaczka :OK:
:OK: :OK: :OK: :OK: :OK: :OK: :OK:
http://cgi.ebay.de/Fronts...1QQcmdZViewItem
:D :D :D :D :D :D :D :D

spyro - 2006-11-28, 10:25

Jaca, aleś się dowcipniś zrobił :-) Fajniutki, ale zupełnie zmienia wygląd Ventki, a nie o to chodzi... No i cena - około tysiąca złotych...

W każdym razie tak myślałem, że nigdzie nie dostanę takiego. ja to jak sobie coś wymyślę to zawsze są kłopoty... Może gdzieś i zrobią go na zamówienie...

kovval - 2006-11-28, 11:32

idgray co sie nie ujawniasz :) http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=437 i co w koncu zamieniles sie z tym kolesiem. Spyro ja tez taki chcialem, ale za duzo zachodu, nie ma takich. mozesz tylko od kogos ze starym grillem sie zamienic, albo po szrotach polatac
idgray - 2006-11-28, 12:12

kovval napisał/a:
idgray co sie nie ujawniasz prosty uśmiech http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=437 i co w koncu zamieniles sie z tym kolesiem.

ale że o co chodzi :hmmm:
nie zamieniłem się z nim ale kupiłem w dobrej cenie i w dobrym stanie wiec już mam ;)

spyro - 2006-11-28, 12:17

Kovval, ja wiem że niematakich, Jaca mi właśnie pomaga i szuka u siebie, znalazł jak naraziena niemieckim ebayu no i już wysłałem maila do kolesia ile za to chce no i ie wysyłka do Polski. Ogólnie nie ma problemu ze zrobieniem bez znaczka, tylko muszę mieć chociaż jedną sztukę na wzór, nawet takai ze znaczkiem, daje go do takiego warsztatu tuningowego w Łodzi i oni zrobią odlew, trochę to trwa i jest roboty, ale jaki efekt będzie... Jedyny w swoim rodzaju, bo tak jak dobrze zauważyłeś nikt nie ma takiego grilla...
kovval - 2006-11-28, 12:31

oprocz idgray'a i rzeszy venomobili z dawnych lat :)
spyro - 2006-11-28, 13:44

kovval napisał/a:
oprocz idgray'a i rzeszy venomobili z dawnych lat

ale tu mówisz o tym zez znaczkiem, a ja chce bez, i takiego nie ma nikt... Przejrzałem dzisiaj wszystko co sie dało w necie i nie widziałem takiego grilla na żadnym aucie...

Napaliłem sie na maxa na niego, bo ze znaczkiem to mi się nie podoba, bo jest taki zwykły, jak miałem kiedyś, ale taki bez znaczka i to w kolor nadwozia to jest cudeńko :-)

kovval - 2006-11-28, 14:01

no ja tez mowie o takim bez znaczka :) bo tez go teraz chciaelm zalozyc. Ale za duzo klopotu. aaa tylko zle zdjecia dalem. to sorki, ale o to samo nam chodzi :)
spyro - 2006-11-28, 14:16

kovval, czyli końcu jaki zakładasz u siebie grill?
kovval - 2006-11-28, 17:19

no ja zakladam bez znaczka :) ale ten co pokazalem w innym posice. A ten o ktorym rozmaiamy - staroswiecki - ze tak go nazwe....jest ciezki do zdobycia, i dlatego zrezygnowalem z niego, albo raczej z jego szukania.
spyro - 2006-11-28, 23:24

kovval napisał/a:
jest ciezki do zdobycia

On jest nie do zdobycia bez znaczka...

kovval napisał/a:
staroswiecki

Ale to brzmi, jakby był z XVIII wieku :-) Zdjęty z powozu :-)
kovval napisał/a:
no ja zakladam bez znaczka

Jak nie dorwę tego to w końcu pewnie założę taki jak kupiłeś, bo to jest następny z debeściaków...

MAPET - 2006-11-29, 00:01

spyro nie dawaj do odbicia.. zywicnze grille to porazka bedziesz musial na wkrety go przykrecac bo nei wepniesz na zatrzaski... poszukaj takich 2 chyab ze masz juz 1 ze znaczkeim i wstaw szczeblki w meijsce znaczka...
spyro - 2006-11-29, 00:11

Też nie głupi pomysł... Żeby udało się 2 sztuki dorwać to byłoby fajnie... Chociaż wiadomo że ten okaz jest trudny do dostania...
MAPET - 2006-11-29, 00:19

ja tak robilem sam kilka grillwo bez znaczka to jedyny sposob zbey bylo idealnie inaczej nei zrobisz albo bedzie lipa ze spzchli.. zywica tez odpada... ja tez uwazam ten grill ktory szukasz lub ten ktory ja kupilem ze sa the best ;)
spyro - 2006-11-29, 00:52

No zobaczymy, naraze mam wałek z lakiernikiem bo się wypioł i musz ę na szybk szukać jakiegos dobrego lakiernika i nie drogiego, więc grillik odszedł właśnie na drugi plan, alenadal będe szukał tego starszego...
idgray - 2006-11-29, 08:56

spyro napisał/a:
ale tu mówisz o tym zez znaczkiem, a ja chce bez, i takiego nie ma nikt... Przejrzałem dzisiaj wszystko co sie dało w necie i nie widziałem takiego grilla na żadnym aucie...

Kolczyk, Michas28, Negra, Cichy (czasami ma bez i ze znaczkiem wiec czasem zakłada ten a czasem ten drugi ) te osoby mają bez znaczka ;)

ciężko jest może znaleźć ale jak ja szukałem swojego i w końcu znalazłem to tydzień później znów ktoś miał do sprzedania :D

theority - 2006-11-29, 09:10

jaca napisał/a:
tu jest gril bez znaczka OK

JA CHCĘ TAKI :D :D :D Wszyscy mają małe, a ja chce DUŻY :D :lol2: :D

spyro - 2006-11-29, 10:31

idgray napisał/a:
to tydzień później znów ktoś miał do sprzedania

gdzie? Bez znaczka był takowy grill? Kurcze to jednak da się je znaleźć, a ja myślałem, że będę oryginales :-) No to szukam dalej...

idgray - 2006-11-30, 09:59

spyro napisał/a:
Bez znaczka był takowy grill

oryginalny ze znaczkiem ale np. Michas28 jak robił swój z dwóch to podzielił się szczebelkami które mu zostały i z 3 oryginalnych ze znaczkiem powstały dwa bez :lol:

spyro - 2006-11-30, 23:14

idgray napisał/a:
Michas28 jak robił swój z dwóch to podzielił się szczebelkami które mu zostały i z 3 oryginalnych ze znaczkiem powstały dwa bez

no to niezła współpraca... :-)