|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Diesel - Ukl elektr + turbina + wersja ventyla
toudik86 - 2010-07-20, 00:02 Temat postu: Ukl elektr + turbina + wersja ventyla Witam! Po raz pierwszy na tym forum od niedawna jestem posiadaczem ventyla mój pierwszy klekot w zyciu I mam 4 pytania:
1. Przepaliła mi się żarówka w halogenie czy jak to nazwać atrapie świateł na zderzaku, chce wymienić żarówkę i tak wyciągam plastik podwójny ładnie wychodzi i zostaje jeszcze od kierunku nie chce wyjść :-( na siłę nic nie chcę działać by nie popsuć proszę o radę jak to wymienić dodam, iż ten kierunek w zderzaku jest biały ( gdyż widziałem też pomarańczowe)
2. Od jakich obrotów załącza się turbina w AAZ ?
3. Dziwi mnie moja wersja niby mam CL ( to co wiem w VW cl to była uboga wersja) a u mnie 4x es i do tego elektryczny szyber z tym, że z tyłu mam przyciski do elektrycznych szyb i do tego korbe do otwierania razem. Czy istnieje prawdopodobieństwo, że właściciel poprzedni na własną rękę zmiany takie wprowadził czy to wychodziło też fabrycznie ?
4. Czy sprawdzał ktoś pojemność baku przy zalaniu po korek jaka ona faktycznie jest ?
lesny1982 - 2010-07-20, 07:55
1. migacze trymaja sie na blaszkach chyba ze ktos je przykrecil jakos a zaroweczki sa pomaranczowe
2. u mnie np. od 2.100
3. to ktos napewno sam se dokladal
4. mi wchodzi niecalem 53 L
i zmien se w podpisie motor bo masz 1.8 wpisane
bradley - 2010-07-20, 08:41
toudik86 napisał/a: | 1. Przepaliła mi się żarówka w halogenie czy jak to nazwać atrapie świateł na zderzaku, chce wymienić żarówkę i tak wyciągam plastik podwójny ładnie wychodzi i zostaje jeszcze od kierunku nie chce wyjść :-( na siłę nic nie chcę działać by nie popsuć proszę o radę jak to wymienić dodam, iż ten kierunek w zderzaku jest biały ( gdyż widziałem też pomarańczowe) |
Patrzac od przodu to lewy kierunkowskaz ma blaszke po lewej stronie, jest na laczeniu kierunkowskaza i podwojnej atrapy. Tylko po co wyciagac kierunkowskaz jak halogen sie spalil?
toudik86 napisał/a: | 2. Od jakich obrotów załącza się turbina w AAZ ? |
Od momentu przekrecenia kluczyka.
Arcaj - 2010-07-20, 09:01
chyba koledze chodzi kiedy turbo najmocniej dmucha
ale tak jak bradley naskrobał. Przekręcasz kluczyk silnik odpalony to i turbo chodzi
lesny1982 napisał/a: | migacze trymaja sie na blaszkach chyba ze ktos je przykrecil jakos a zaroweczki sa pomaranczowe |
z jednej strony kierunki mają dwa bolczyki a z drugiej blaszkę uciskową. Odginasz blaszkę i wychodzi. Żarówki zawsze są białe! Pomarańczowy kolor nadaje plastik w środku kierunku
jeśli masz korbociagi i przyciski ele to samoróbka jest
lesny1982 - 2010-07-20, 09:57
a ja mam pomaranczowe zaroweczki w mych ciemnych migaczach
toudik86 - 2010-07-20, 15:02
Dokładnie chodziło mi o to kiedy najmocniej dmucha turbinka I nie moge wyjsc tego cholerstwo ciezko siedzi podwojna atrapa wychodzi cacy a to sie trzyma jak diabli moze musze w ktorys bok bardziej nacisnac co ?
FWD350 - 2010-07-20, 22:03
podważasz od wewnętrznej strony zderzaka atrape halogena wyjmujesz go następnie od wewnętrznej strony zderzak masz blaszkę która odchylasz do kierunki i go wyciągasz na zewnątrz
wojtaszlodziejowka - 2010-07-20, 23:04
z tego co ja u siebie zauwazylem to u mnie tak kolo 3000-4000 najbardziej sie zbiera ;p
|
|