Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento
Gaz/Benzyna - Opóźniony wskaźnik paliwa
callme47 - 2010-07-29, 09:11 Temat postu: Opóźniony wskaźnik paliwaDrodzy Panowie i Panie, mam problem jak większość ludzi w tym dziale, może nie poważny ale taki trochę wkurzający. Może coś poradzicie człowiekowi w potrzebie , otóż już od bardzo długiego okresu wskaźnik paliwa ten na desce rozdzielczej jest opóźniony tzn. po włączeniu zapłonu wskazówka baaaardzooo wolno rośnie, stabilizuje się dopiero po około 30 sek., wydaje mi się że coś jest nie tak, tylko co? Moglibyście wypisać mi możliwe usterki do tej przypadłości...czyżby coś z pływakiem? co sądziciePrzemek - 2010-07-29, 09:18 To chyba normalne zachowanie. Ja mam podobnie w jednym liczniku a jak załoze drugi to jest troszkę szybciejPaweł J. - 2010-07-29, 09:39 Raczej to normalka...niektóre zegary takie są....
To mój filmik nagrany kilka miesięcy temu:
callme47 - 2010-07-29, 11:29 dziękuję za odpowiedź w tej sprawie, wygląda to identycznie jak na twoim filmiku Paweł. heh a już miałem się brać za czyszczenie styków cóż w takim razie problem uważam za rozwiązany. U kumpla w golfie 3 wskaźniki stabilizowały się po 2 sek. i stąd moje poruszenie w tej sprawie. Dzieki panowiesebastian - 2010-07-29, 17:45 Wszystko jest normalne. W jednych modelach szybko się stabilizowało, a w innych powoli. U mnie też bardzo długo szły do góry i opadało...maras8448 - 2010-08-01, 12:21 Co do wskaźnika poziomu paliwa denerwuje mnie to że podczas przyspieszania poziom mocno spada. Stresujące gdy się ma i tak mało paliwa.sebastian - 2010-08-04, 13:39 Niestety, ten typ tak już ma. Ale na pocieszenie, jak masz mało paliwa - pokręć się w kółko pare razy na rondzie, to zobaczysz jak Ci poziom paliwa się podniesie