|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
KUPIĘ - [KUPIE] Włącznik światel do Vento
kovval - 2006-11-30, 13:39 Temat postu: [KUPIE] Włącznik światel do Vento ....czyli włacznik + elktryczna regulacja reflektorów + elektryczna regulacja natężenia światła w kokpicie + halogeny na tył i PRZÓD
theority - 2006-11-30, 13:53
http://www.allegro.pl/ite...ii_3_vento.html
http://www.allegro.pl/ite...o_halogeny.html
Gavel - 2006-11-30, 14:09
theority ten 1 nie ma halogenów a na temat drugiego nie bede sie wypowiadał
Ciężko znaleźć a jak już są to dość drogie. Ja też sie czaje powoli ale na razie mam ważniejsze wydatki:
http://allegro.pl/item143...halogenami.html
Albo weź może ten: http://allegro.pl/item143...i_halogeny.html
a to jedno pokrętło sobie przełożysz ze starego
kovval - 2006-11-30, 15:04
dzieki chopiki, ale te to i ja widzailem. a to co zem mi tu srebrnego theority rzucil....ty to masz fantazje
[ Dodano: 2006-11-30, 15:17 ]
dobra chlopaki pozamiatane, nie bede sie szczypal bo mi to szybko potzrebne, a z tego co sie dowiadywalem towar bardzo chodliwy i nie ma go. w sklepie pan mi zamiennik proponowal .....za drobne 350
[ Dodano: 2006-11-30, 15:17 ]
http://moto.allegro.pl/sh...?item=143754104
Gavel - 2006-11-30, 15:41
hehe czyli wziąłeś ten co Ci podałem
kovval napisał/a: | towar bardzo chodliwy i nie ma go | No to Ci właśnie napisałem. Ale i tak łatwiej znaleźć taki niż ten z zagięciem co montowali w starszych wersjach Ventek. To jest dopiero mision imposible
kovval napisał/a: | w sklepie pan mi zamiennik proponowal .....za drobne 350 | O ja cie kręce. Aż tyle to kosztuje?
Muszę się w końcu przejechać kiedyś do pewnego sklepu w Gdańsku gdzie mają podobno bardzo dużo części do VW. Ciekawe ile tam zaśpiewają
A jakby ktoś miał taki sam wyłącznik jak kovval szukał i chciał się go pozbyć za nieduże pieniądze to proszę o kontakt - chętnie się takowym zaopiekuję
kovval - 2006-11-30, 18:21
no ja widzailem na allegro za 120 dzis rano ale poszlllo , za dlugo sie zastanawialem. A musze wszytko do jutra zonie kupic, bo wyjezdzam w sobote na 3 tyg. A ona to tylk ow srode do blacharza mechanika zaniesie i juz
spyro - 2006-11-30, 23:04
Panowue Kovval i Gavel co mają wnętrza z Golfa niech nie marudzą bo do Waszych desek rozdzielczych włącznik kupi się wszędzie...
kovval napisał/a: | halogeny na tył i PRZÓD |
A na cholere CI na tył, przecież tam masz standardowo... Poza tym przecież dopiero co kupiłeś klary migacze+halogeny na przód...
Kovval, aleś wybrał, droższego nie było? Przecież do tej deski co WY macie to wszędzie kupisz, i 100 zł to jest max... Gorzej trafić do takiej deski jak ja mam, to jest dopiero chodliwy towar, a przecież u Was to golf to kupisz na każdym szrocie...
Gavel napisał/a: | niż ten z zagięciem co montowali w starszych wersjach Ventek |
Oj Gavel, przecież już CI tłumaczyliśmy wszyscy że w Vento była jedna deska rozdzielcza, a to co Wy macie to przekładka z Golfa...
Gavel - 2006-11-30, 23:33
tak tak przekładka - ja się zgadzam
tyle że robiona w fabryce w Wolsburgu
spyro napisał/a: | to kupisz na każdym szrocie... |
Jak mi znajdziesz w bardzo dobrym stanie za dajmy na to 50 zł to biorę od ręki.
MAPET - 2006-11-30, 23:35
kovval napisał/a: | no ja widzailem na allegro za 120 dzis rano smutek ale poszlllo |
bhdb cena!!! ja do golfa sprzedalem za 100!
spyro - 2006-11-30, 23:36
MAPET napisał/a: | ja do golfa sprzedalem za 100! |
no przecież to jest do Golfa... Mapet oni mają inne deski niż my, więc ten od golfa pasuje jak ulał...
MAPET - 2006-11-30, 23:40
aha no to sorki
kovval - 2006-11-30, 23:44
spyro napisał/a: | A na cholere CI na tył, przecież tam masz standardowo... Poza tym przecież dopiero co kupiłeś klary migacze+halogeny na przód... |
Spyruś zastanow sie jeszcze raz
spyro napisał/a: | Przecież do tej deski co WY macie to wszędzie kupisz, i 100 zł to jest max |
nooo tak....wlasciwie tak......prawie.....niecalkiem,.....niezupelnie .....wlasciwie nie.....NIE!!!! Na allegro od tygodnia patrzylem.....byly 2 sztuki....slownie DWIE! jedna za 120, druga za 150. jak sie zdecydowalem to juz byla tylko za 150. a musze to miec do jutra, bo wyjezdzam. A arla przeciez nie bedzie wiedziala o co chodzi i po szrotach dymac nie bedzie. A dlaczego ich jest MALO a nie duzo. Bo musza miec w sobie wszytko. A to ci podpowiem. Halogeny przod+halogeny tyl+elektryke reflektowrow+elektryke natezenia swiatla. a znajdz mi takie na allegro. tylko nie to srebre badziewie
MAPET - 2006-11-30, 23:46
jak chcesz daj mi znac do ilu i ja ci bede sledzil aukcje i zakupie ... ew poszukam w gornie znajomych vwejowcow
kovval - 2006-11-30, 23:49
dzieki MAPET ale juz zakupilem za te 150 zlociszy. Moze i drogie ale kobiecie nie chcailem tego zostawiac na glowie. za 50zl nie bede cierpial potem katuszy...ty taki nie taki...kazales mi jakiegos psztyczka szukac
[ Dodano: 2006-11-30, 23:52 ]
a pytanko MAPET, to co ty sprzedales za 100zl, to co mialo w sobie?
MAPET - 2006-11-30, 23:52
wszystko.. full opcja
kovval - 2006-11-30, 23:54
aha, no to kupilem za 50 zl wiecej dokladnie.
spyro - 2006-11-30, 23:59
kovval napisał/a: | a musze to miec do jutra |
no i to jest odpowiedź czemu taki drogi wziołeś, bo mając więcej czasu znaleźlibyśmy do stówki... Ale nie ma co się rozpisywać, ważne że już masz
kovval - 2006-12-01, 00:15
ano, koniec temata. Tak wiec jak ktos na przyszlosc bedzie szukal czegos takiego...100 zl o jest cena do zaakceptowania.
Gavel - 2006-12-04, 12:22
No niestety wykrakałem sobie. Mój stary włącznik chyba się zdenerwował, że chce go zamienić na lepszy model (z halogenami) i zrobił mi wczoraj wieczorem niemiłą niespodziankę - przestały mi działać światła mijania
Perspektywa czyhających na mnie za każdym rogiem policjantów nie pozwoliła mi jednak pojechać dziś rano tylko na postojówkach więc z rana zacząłem kombinować. I udało się - podłączyłem światła mijania na krótko i teraz załączają się automatycznie przy przekręceniu kluczyka
Normalnie coraz bardziej kocham ten samochód. Głównie za to że można go w nietrudny sposób samemu modyfikować nawet nie mając odpowiedniej wiedzy, a jedynie posiadając trochę samozaparcia
Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego że taka prowizorka nie jest najlepszym rozwiązaniem więc poszukiwania włącznika (od razu z halogenami) już rozpocząłem
Między innymi byłem dziś w pewnym sklepie który ma bardzo duży wybór części do VW i Audi i koleś za taki włącznik (nowy ale zamiennik) zaśpiewał mi 210 więc kovval te Twoje 350 to mocno warszawskie żeby nie powiedzieć norweskie
Na allegro najtańszy znalazłem za 95 zł ale podzwoniłem jeszcze w parę miejsc i okazało się, że jeden gość we Wrocławiu ma taniej. Ugadałem się na 70 zł + przesyłka i teraz czekam
spyro - 2006-12-04, 12:31
Gavel napisał/a: | Ugadałem się na 70 zł + przesyłka i teraz czekam |
Jak mówiłem, że poniżej stówy sie kupi to wszyscy na mnie krzyczeli :-(
kovval - 2006-12-04, 13:01
no to fajno ze ci sie udalo tak po taniosci zakupic. ja poprostu nie mialem czasu i musialem... jak masz czas to mozesz pogrzebac i poszukac i powybrzydzac. ale jak nie masz, to bierzesz co jest. takze widze ze oboje z halogenkami zajedziemy na nastepny zlocisz
Gavel - 2006-12-04, 13:04
czy się udało to nie wiem - zobaczymy jak listonosz paczkę przyniesie
A co do halogenów to w przeciwieństwie do Ciebie na razie ich nie mam ale pracuje nad tym
kovval - 2006-12-04, 13:08
no to dzialaj, dzialaj...masz pare miesiecy do nastepnego zlociszu
|
|