|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - kabel do diagnostyki auta
speedy gonzales - 2010-08-26, 19:17 Temat postu: kabel do diagnostyki auta Witam,
chcę zakupić kabelek, dzięki któremu mógłbym podłączyć auto pod laptopa i odczytywać oraz kasować błędy. Poczytałem trochę o tym na forach i dalej nic nie wiem. Piszą coś o jakichś szynach, KKL, CAN, a ja nic nie kumam
Więc może znajdzie się jakaś dobra duszyczka, która wytłumaczy mi- prostemu chłopu, jaki kabel ma kupić
Bo ja nie rozumiem, czym różni się kabel za 35zł
http://allegro.pl/interfe...1188994750.html
od kabla za 100zł
http://allegro.pl/kabel-d...1170627025.html
Dodam, że potrzebuję kabelka do diagnostyki swojego Vento (gniazdo OBD I) oraz do Cordoby z 2003 roku (tam z tego co widziałem jest OBD II).
Będę bardzo wdzięczny, jeśli mi ktoś napisze który kabel i program będzie obsługiwał oba auta (domyślam się, że będzie potrzebna przejściówka z OBDII na OBDI)
pozdrawiam
sebastian - 2010-08-26, 19:44
speedy gonzales napisał/a: | dzięki któremu mógłbym podłączyć auto pod laptopa i odczytywać oraz kasować błędy. |
speedy gonzales napisał/a: | Bo ja nie rozumiem, czym różni się kabel za 35zł |
speedy gonzales napisał/a: | od kabla za 100zł |
Dobre pytanie
Ja się przy okazji podłączę, co kupić, by tak jak kolega napisał robić to, co ów napisane, oraz modyfikować różne funkcje, zmieniać kody EEPROM, ustawienia w liczniku, moduł komfortu itp.
MustangGT - 2010-08-28, 00:21
sebastian napisał/a: | speedy gonzales napisał/a: | dzięki któremu mógłbym podłączyć auto pod laptopa i odczytywać oraz kasować błędy. |
kabelek za 35 spokojnie wystarczy
speedy gonzales napisał/a: | Bo ja nie rozumiem, czym różni się kabel za 35zł |
wykonaniem
speedy gonzales napisał/a: | od kabla za 100zł |
wykonanie
Ja się przy okazji podłączę, co kupić, by tak jak kolega napisał robić to, co ów napisane, oraz modyfikować różne funkcje, zmieniać kody EEPROM, ustawienia w liczniku, moduł komfortu itp. |
od razu grubo za 35 z EEPROM to odradzam takie zabawy w zmienianie chodź przez zaden z tych kabelków EEPROMU nie zmienicie tylko ustawienia zmieniać się da pozdro
|
|