Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - okradzione auto...

miroxpl - 2010-09-05, 17:51
Temat postu: okradzione auto...
witam... wczoraj się pozbyłem swojego fajnego radia Pioneer DH -2200 :/ głupota jest taka, że panel zostawiłem pod fotelem :P ale to się NA PEWNO więcej nigdy nie powtórzy... radyjko ktoś wyciągnął z profesją nawet nic nie jest wyłamane i instalacja calutka. Szczęście w nie szczęściu, że tylko na radio ktoś się skusił bo tam było jeszcze pare fajnych i drogich rzeczy... tyle to z tej historii... pytanko mam takie bo ktoś sobie samochód otworzył nie wiem jak ale bez kluczyka nic nie niszcząc... zamek pewnie jest wyrobiony bo mam auto 2 lata ale kluczyk ma napewno duuuużo więcej patrząc na jego stan :P teraz myślę nad niedrogim alarmem lub porządnym zamkiem antywłamaniowym o ile taki istnieje i co ile kosztuje?
piechu43 - 2010-09-05, 17:54

miroxpl, ten alarm sam chcesz zakładać, czy komuś to zlecić?
miroxpl - 2010-09-05, 17:57

samemu raczej zamontować na allegro oglądałem są takie do centralnego zamka montowane za 150zl (centralny mam). Za dużo kasy nie mam żeby komuś zlecić
piechu43 - 2010-09-05, 18:14

no właśnie na allegro jest tego trochę i można za ok 120 zł kupić do samodzielnego montażu z odcięciem zapłonu nawet (bez centralnego), bo co do zamków antywłamaniowych, to jeszcze się z czymś takim nie spotkałem, wkłady ponoć jakieś są specjalne

ogólnie to zakładanie tego samemu jest fajną zabawą, robiłem to kiedyś u kumpla w Fiacie CC (alarm + central + odcięcie zapłonu) parę godzinek i zrobione