|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Gaz/Benzyna - potrzebna szybka pomoc
krzys9262 - 2010-09-17, 21:23 Temat postu: potrzebna szybka pomoc Czesc... prosze was chłopaki o szybką pomoc poniewaz potrzbuje na jutro samochód(slub siostry...) i dzis wystapił problem, a mianowicie silnik 2E przestał chodzic na pierwszy cylinder(iskra jest, swieca 3dni temu wymieniona, przewody WN ok , kompresja idealna) a nie chce chodzic... dochodzi do tego jeszcze ze obroty zaczeły faloawć od prawie zera od 1200 czasami wiecej,bywa tez ze jak juz trzyma te 900obr/min to po jakims czasie same zaczynaja znów falowac obroty od 0 w zwysz i na odwrót....Wiec co to za cholera sie stała Prosze o szybka Pomoc
sebastian - 2010-09-17, 21:50
krzys9262 napisał/a: | (iskra jest, swieca 3dni temu wymieniona, przewody WN ok , kompresja idealna) | a jak tam kopułka i palec? Też wymienione? Sprawdź to, ewentualnie przeczyść, lecz też wymienić by wypadało...
krzys9262 - 2010-09-17, 22:13
kopułka z palcem była czyszczona zrobiłem to przed wymiana siwec , iskra jest bo patrzyłem,kompresja prawie 13,0 i wraz nie chodzi ani na benzynie ani na gazie...
Buli - 2010-09-17, 23:45
ja tam stawiam na kiepskiej jakosci swiece wstaw i sprawdz stare
krzys9262 - 2010-09-20, 21:52
problem rozwiazany,rozwiazałem go w sobote rano:) okazało sie ze reduktor podcisnieniowy listwy wtryskowej paliwa puszczał paliwo do filtra powietrza dosyc duza ilosc, wymieniłem go i problem ustapił:P wesele sie udało hihi dzieki za pomysły no i hej
|
|