Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - uszczelka przy dachu

devill4 - 2010-09-24, 15:58
Temat postu: uszczelka przy dachu
mam mały problem tzn zrobił mi się bąbel na słupku przy uszczelce biegnącej wzdłuż dachu :( i właśnie jest też trochę pod nią rdzy a chciałbym zrobić jak należy tylko nie mam pojęcia jak się za to zabrać a na forum nie mogłem znaleźć podobnego tematu może ktoś już wyjmował i wie co i jak z góry dzięki za wszelką pomoc :]
slaw71 - 2010-09-24, 17:50

ta uszczelka jest na takich podłużnych spinkach jeśli umiejętnie podważysz to nie połamiesz ich ,ale nie ma się co za bardzo przejmować nawet jak którąś połamiesz bo są naprawdę kruche,można bez problemu dokupić za grosze ;)
pablomed - 2010-09-24, 19:46

Uważaj bardzo odrywając ta listwę dachową, gdyż łatwo ją pokrzywić i potem nieestetycznie wygląda przy ponownym montażu, podważaj czymś w rodzaju widelca koło każdej spinki, nie wantuj listwą przy odrywaniu.
spyro - 2010-09-24, 23:34

Te spinki sa taniutkie i łatwo dostępne: http://allegro.pl/listing.php/search?string=spin*+list*+dach*&from_showcat=1&category=0&sg=0&change_view=1

Ja je wymieniałem przy okazji zmieniania koloru, kupiłem wszystkie nowe i listwy pięknie się trzymały i wyglądały. I tak jak chłopaki mówią uważaj aby nie pogiąć tych listew bo wtedy kaplica.