|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Gaz/Benzyna - Lewa strona postojówek i lewe światło stop.
Masakrator - 2010-10-02, 19:12 Temat postu: Lewa strona postojówek i lewe światło stop. Siemanko , cześć, witam serdecznie.
Jestem szczęśliwym posiadaczem vento z 92 roku z silnikiem 1.8 z gazem ( 75 km). Niedawno miałem kolizję z sarną i zostały uszkodzone przednie lampy , zderzak , maska itd. Problem się zaczął gdy założyłem nowe przednie lampy . Założone prawidłowo tylko wtyczki musiałem przełożyć gdyż nowe były kwadratowe a ja mam prostokątne więc zamieniłem . Dodam , że były 4 wtykowe i w tej kwadratowej i prostokątnej .
No i teraz... gdy włączyłem postoje zaczęło się dymić ze skrzynki bezpieczników dokładnie bezp. nr 6 od wentylatora, bezpiecznik się spalił natychmiast wyłączyłem światła , gdy wymieniłem ten bezpiecznik były postoje ale tylko po stronie lewej czyli kierowcy , po stronie prawej amba fatima świateł nima nie ma też prawego stopu. Mało tego mój ventyl i chyba wiekszość jest wyposażona w taka funkcję jak sie na wyłączonym silniku włącza któryś z kierunków to zapala sie strona postoi ... o dziwo u mnie lewa i prawa strona działa tylko jak włącze pozycje to nie ma po lewej stronie . Ma ktoś jakąś alternatywę na to co się stało czy tylko wizyta u Pana Zdzicha elektryka od 7 boleści ratuje mnie i moje vento ? jakiekolwiek sugestie kierujcie i się nie bójcie to tylko elektryka . Pozdro
Masakrator - 2010-10-02, 22:18
W tytule miała być prawa strona nie lewa ... przepraszam
Masakrator - 2010-10-13, 10:56
Dziękuję wam za pomoc Zrobiłem mostek w tylnich światłach ale nie z kostki tej co tam jest do tego przystosowana tylko do której idzie wiązka kabli zasilających i ciach bajera działa
Arturek - 2010-10-13, 15:42
Masakrator napisał/a: | Dziękuję wam za pomoc |
Nie ma za co
|
|