|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Gaz/Benzyna - Nie da sie odpowietrzyc ukl. chłodzenia :(
krzysztof1988 - 2010-10-08, 21:27 Temat postu: Nie da sie odpowietrzyc ukl. chłodzenia :( Witam mam taki problem wymienilem termostat na nowy bo nie bylo wcale zalelem auto plynem i 3 dzien proboje odpowietrzyc i nic z nagrzewnicy dmucha cieplym ale takim lekkim wszytskie przewody gorace oprócz tego na dole przy chlodnicy co idzie do termostatu . pomocy na jutro na 20 musze miec auto sprawne
Raziel500 - 2010-10-08, 22:39
jak ten na dole zimny to termostat nie otwarty
pablomed - 2010-10-09, 00:07
krzysztof1988, sprawdź ten cienki węzyk do zbiorniczka, ma być drożny łącznie z króćcami. Nie odpowietrzy się póki termostat się nie otworzy, więc może za krótko czekasz silnik się musi rozgrzać, albo lipny termostat założyłeś. I żeby już nie powtarzać mąk na skutek błędnych opisów: odpowietrzaj na zakręconym korku, czyli silnik ma się rozgrzać najlepiej normalnie w czasie jazdy, po otwarciu sie termostatu układ się odpowietrzy, a płynu dolewasz po przestudzeniu silnika bo może być gejzer.
krzysztof1988 - 2010-10-09, 15:25
no tak to wszystko jest dobrze tylko termostat jest dobry bo sprawdzalem jak kupilem garnek kotowanej wody i sie otwiera
zlotykamil - 2010-10-09, 20:46
ja robiłem cuda - odpowietrzył mi sie dopiero jak sciagnołem przewod wlotowy do nagrzewnicy ale to ona była zapowietrzona ale u mnie wszystkie weże przy pompie wodnej były gorące
|
|