|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Pozostałe - Dyskusje na temat włącznika świateł
Polibo - 2006-12-13, 23:19
Gavel, a co z oświetleniem zegarów i wł świateł głównych coś się zmieniło
Gavel - 2006-12-13, 23:47
Co do zegarów to czekam na listonosza - jak będę montował gadżety to z pewnością porobię fotki i jakiś opisik więc cierpliwości.
A co do włącznika świateł to powiem Ci że to jest gruby problem.
Wszystko jest ładnie opisane TUTAJ ale niestety to tak tylko ładnie wygląda. Jako że kupiłem nowy włącznik, a mój stary nie bardzo nadaje się do użytku to wczoraj rozebrałem ten stary na części pierwsze. Trzeba mieć naprawdę dużo cierpliwości w rozbieraniu, żeby za dużo nie połamać. Ale samo rozbieranie to pikuś. Najgorsze jest to, że kolor zielony powstaje dlatego, że te znaczki są od spodu pomalowane zieloną farbą! I tak jak jest w tej poradzie napisane - trzeba ją jakoś zmyć. Ja wziąłem od mamy zmywacz do paznokci i niestety zmyłem trochę więcej niż trzeba Na szczęście miałem ten komfort, że mogłem go zniszczyć, bo jakbym zniszczył nowy to bym się nieźle wnerwił
Jak będę miał więcej czasu i ochoty to będę dalej testował na tym starym i dopiero jak znajdę jakieś dobre rozwiązanie to zabiorę się za nowy. Ale na razie priorytetem są zegary, a ten włącznik zostawiam na kiedy indziej
Polibo - 2006-12-14, 14:53
swój stary tez rozbierałem Wszystko fajnie! ale problemy powstały dopiero przy składaniu do kupy! Tam jest taka jebitna sprężynka i to jest ten problem Macie na nią jakiś sposób??
Gavel - 2006-12-14, 15:31
masz rację z tą sprężynką też się trochę napociłem ale po jakiś 15 minutach walki udało mi się ją w końcu założyć i wszystko działa
Polibo - 2006-12-14, 15:38
mi si nie udało więc musiałem kupić drugi włącznik
spyro - 2006-12-14, 23:33
Widzę Gavel wreszcie się doczekałeś przesyłki z włącznikiem...
Polibo - 2006-12-15, 10:36
Gavel, jak wsadzileś tą sprężynkę
Gavel - 2006-12-15, 23:58
hmmmm
jakby Ci to opisać
Problem jest z tym zaznaczonym elementem bo na jego lewym końcu jest ta sprężynka.
Ja najpierw włożyłem sam ten element (prawie do końca) bez samej sprężynki i tej białej końcówki.
Jak obrócisz ten włącznik w prawo to zobaczysz taki widok:
I ja przez ten zaznaczony otworek wkładałem dopiero tą sprężynkę razem z tą białą końcówką. Łatwo nie było i kilka razy musiałem na podłodze szukać wystrzelonej w kosmos sprężynki ale tak długo próbowałem, że w końcu udało mi się to włożyć na miejsce
Nie wiem jakby Ci to inaczej opisać...
Polibo - 2006-12-16, 09:53
Tez tak się bawiłem. tylko ten biały króciec mi się polamał.
Gavel - 2006-12-16, 13:31
co kropelka sklei sklei żadna siła nie rozklei
A tak na poważnie to miałeś niefart
Ale to przecież nie dyskwalifikuje całego przełącznika bo ten cały element służy chyba tylko po to, żeby trzymać przełącznik w desce rozdzielczej. Można by spróbować zastąpić to małe gówienko czymś innym - np. w długopisach są podobne małe plastikowe elementy więc może udałoby się coś dopasować?
BANDERAS_RR - 2006-12-16, 20:57
a tak wogle to po co ta przerobka?orginalne brzydkie?
Gavel - 2006-12-16, 21:24
BANDERAS_RR napisał/a: | orginalne brzydkie? |
dokładnie tak - mi osobiście strasznie nie podoba się to zielone podświetlenie w całej Ventce więc powoli je zmieniam
Dzolo - 2006-12-16, 22:47
Kuuurde mnie juz powoli załamuje ten włącznik
Rozebrałem bez problemu , sprezynka tez luzik ale tak jak Gavel zmyłem za bardzo tą farbe
może wezmę jakiś cienkopis czarny i zamaluje te styrane miejsca , jestem już u kresu wytrzymałosci ..
ale dam rade
|
|