|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Wymiana mcphersonów na nowszego typu...
polvader - 2010-10-31, 08:59 Temat postu: Wymiana mcphersonów na nowszego typu... Witam!!!
Mój problem polega na tym że wybiły się w moim vento poduszki mcphersona i chcę je wymienić.
Moje auto jest z 1993 r. i słyszałem że te poduszki często padaj± - raz je już wymieniałem...
Pytanie brzmi czy da się założyć poduszki od vento/golfa młodszego rocznikiem i co trzeba jeszcze zmienić aby to dopasować...
Za odpowiedĽ dozgonnie wdzięczny
speedy gonzales - 2010-10-31, 09:21
Cze¶ć,
oczywi¶cie da się to zmienić, tylko nie wiem czy jest sens. Musiałby¶ kupić nowe poduszki z łożyskami, w tych nowszych łożysko jest osobno montowane, w starszym typie jest zintegrowane z poduch±. Oprócz tego do wymiany oczywi¶cie sprężyny, bo nowszy typ ma węższy ostatni zwój, dlatego s± inne poduszki. Amorki się nie różniły, więc mog± zostać stare.
polvader - 2010-10-31, 15:38
Amortyzatory i tak muszę wymienić a przeczytałem na forum chyba golfa, że ten nowszy typ - czyli łożysko + guma osobno jest o wiele lepszy i się tak nie wybija...
Paweł J. - 2010-10-31, 16:12
polvader napisał/a: | i się tak nie wybija... |
Czy ja wiem....furkę mam z 1993 roku, 270 tys km przebiegu i te graty nadal w oryginale czyli te co wyszły z fabryki razem z autem
|
|