|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Diesel - podniesc tyl??
kikan82 - 2010-11-21, 09:54 Temat postu: podniesc tyl?? koledzy powiedźcie mi taka rzecz mianowicie chce w swojej ventce podniesc troche tyl dalem do mechanika on niby twierdzil ze w vencie jedynie sprezyny pomoga a nie zadne podkladki gumowe moj wujek twierdzi ze mozna gume podlozyc tak samo jak w golfie 3 . Dałem do mechanika zalozyl te niby sprezyny co maja podwyzszyc ale nie czuje ani nie widze zadnej roznicy w tym co bylo a co jest
kikan82 - 2010-11-21, 09:55
i skoro tej roznicy nie widze to co mam zrobic by go podwyzszyc?
hrubek18 - 2010-11-21, 10:17
Ja u siebie w Ventylku mam podniesiony tył takiego kupiłem przy wymianie odboju zobaczyłem ze mam założone inne sprężyny niż powinny być,jak chcesz to mogę zrobić Ci zdjęcie i wysłać jak to wygląda. sprężyna jest węższa i wyższa, i zamiast opierać się na kielichu amorka to opiera się na innej cześć amorka tej co wychodzi tłok.nie potrafię Ci tego dokładnie wytłumaczyć wiec zrobię parę zdjęć południu i Ci podeśle
czarnysauber - 2010-11-21, 11:33
kikan82 napisał/a: | Dałem do mechanika zalozyl te niby sprezyny co maja podwyzszyc ale nie czuje ani nie widze zadnej roznicy w tym co bylo a co jest |
ne wiem jakie dałes sprezyny ale po tych bedziesz zadowolony
http://allegro.pl/sprezyn...1320689659.html
,zobacz sobie u mnie w temacie
kikan82 - 2010-11-21, 11:37
a jak rozebrac tyl zeby mozna bylo we wlasnym zakresie zrobic sprezyny zalozyc albo podkldke
czarnysauber - 2010-11-21, 12:26
Zadna filozofia luzujesz amora na górze podnosisz autko odkrecasz na dole i wyciagasz
tu masz temat kolegi brave on tez podnosił
http://forum.vwvento.org/...ight=spr%EAzyny
Paweł J. - 2010-11-21, 13:51
kikan82 napisał/a: | podkladki gumowe |
Gumowe nie, ale metalowy dystans pod talerzyk-tak.
szerszen144 - 2010-12-10, 08:36
witam. kolego ja właśnie zakupiłem sprężyny od passata combi B3.są one bardziej twardsze i troszkę dłuższe. będe je zmieniał w przyszłym tygodniu i dam Ci znać co i jak. a będę zmieniał je dlatego że w moim ventylu mam strasznie miękki tył i ocierają mi koła o nadkola przy każdej nierówności. a zaciągnąłem języka i takie rozwiązania są polecane.pozdrawiam.
szerszen144 - 2010-12-16, 12:25
Właśnie zmieniłem sprężyny.prześwit między kołem a nadkolem zrobił się na ok. 14 cm także duża różnica. Tył zrobił się sztywny i nie szoruje o nadkola.po problemie.
Odnośnie zdjęcia kolego kikan82 prześle Ci je dzisiaj jak tylko będę w domu.pozdrawiam
|
|