Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Diesel - problem z otworzeniem drzwi....

kikan82 - 2010-11-28, 10:36
Temat postu: problem z otworzeniem drzwi....
Witam!!!
Koledzy mam problem dzisiaj rano mi drzwi zamarzly od strony kierowcy i nie moglem ich odtworzyc i tak jest co zima nawet przy najmniejszym mrozie co zrobic??
i jeszcze co zrobic by linka hamluca recznego nie przymarzla bo jechal od dziewczyny dzisiaj i troche sie ham zjaral xd

krzeszak - 2010-11-28, 10:43

kikan82, - to juz kolejny zdublowany przez Ciebie temat :( wystarczy uzyc opcji SZUKAJ temat wielokrotnie wałkowany na forum
http://forum.vwvento.org/...marzniete+zamki

Vento-Łukasz - 2010-11-28, 10:45

Tu masz link co prawdopodopnie dzieje sie z twoimi drzwami :)
http://forum.vwvento.org/...highlight=drzwi
poprostui zamarzaja takie łopateczki w drzwiach bo wilgosc tam sie dostaje i zamarza.A od srodka mozesz otworzyc ??

bradley - 2010-11-28, 11:11

Powodzenia z odkreceniem i wyjeciem zamka z drzwi :diabeł: a pozniej poskladaniem tego spowrotem :diabełek:
Cale rece poharatalem zeby wyjac to g bo tak malo miejsca jest w drzwiach ale wlozenie zamka jest jeszcze bardziej ekwilibrystyczne, szczegolnie z cieglem od grzybka. Najlepiej miec 3 rece.
A zamek wraz z "lopatka" od drzwi, ktora je trzyma trzeba wyczyscic i przesmarowac w srodku i na zewnatrz.

mario7911 - 2010-11-28, 20:07

a ja wogóle nie mogę otworzyć drzwi pasażera wszystkie są otwarte a tych ani od wewnątrz ani od zewnątrz czyżby cięgno zamarzło
lesny1982 - 2010-11-28, 21:55

a ja zawsze w zime po dluzszym staniu od tylu wsiadam odpalam skrobie co trzeba zapale cmika , przeciskam sie do przodu i jade i pozniej normalnie otwieram drzwi :P
Aeternus - 2010-12-01, 23:39

kikan82, juz masz podany temat do przestudiowania. Ja tez mam czasem ten problem z drzwiami i to po prostu przymarzaja same zamki ze wzgledu na wilgoc lub stary smar. Czyszczenie zamkow cie czeka + smarowanie usczelek. Dobry jest do tego krem do rak na zime ;) Osobiscie zalewam narazie zamki wd40 + wpuszczam go troche w rygielki to po nich scieka na wszystkie ciegla i mam nadzieje ze do czasu wymiany termostatu i kola pasowego altka wytrzyma to przyokazji sie wyczysci zamki :D Po raz kolejny wychodzi na to ze najlepsza jest profilaktyka w pierwsze chlodne dni :P :mur: