Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - Zderzak od GOLFA III

szcz3p - 2010-12-10, 15:43
Temat postu: Zderzak od GOLFA III
Witam! Dzisiaj miałem małe bum moim samochodzikiem w wyniku czego uszkodziłem przedni zderzak :/ Moje pytanie: Czy moge kupić zderzak od GOLFA III? Czy będzie pasował? Na oko jest taki sam ale nie wiem jak z mocowaniami itp. Prosze o pomoc :)
rolz - 2010-12-10, 15:49

Będzie pasował ale każdy kto się zna będzie wiedział, że to od Golfa bo ma 6 szczebelków :diabełek: Będziesz z drugiej strony mógł kupić tanie hokeje bo zderzak od Vento jest o niecały centymetr dłuższy u dołu a wszystkie graty są robione pod golfa...
sebastian - 2010-12-10, 17:31

Bez problemu będzie pasował. Śmiało zakładaj, bez obaw.
pablomed - 2010-12-10, 22:24

Pasował będzie sam miałem ale po pierwsze nie za ładnie wygląda, po drugie hokej od zderzaka z Vento nie pasuje do zderzaka z Golfa (jest dłuższy i będzie wystawał w tył poza zderzak). W używkach niestety zderzak do Vento jest stówkę droższy ale nie warto oszczędzać. Ja tak jeździłem 2 lata ale nie mogłem tego strawić i kupiłem to co ma być.
szcz3p - 2010-12-10, 22:38

W moim Vento i tak nie mialem hokeja tylko zwykły czarny nie malowany zderzak i wydaje mi sie ze jak zaloze od Golfa to duzej roznicy nie zrobi... :P
miston - 2010-12-11, 11:12

"1. zderzak z golfa ma 6 żeberek a w vencie są 4
2. kratki w zderzaku są różne( vento ma szersze)
3. zderzak vento jest szerszy od golfa
4. hokej z vento nie pasuje do golfa i odwrotnie
5. zderzaki w vento USA są inne jak w wersji europejskiej venta"

Wydym - 2010-12-11, 11:56

miston napisał/a:
"1. zderzak z golfa ma 6 żeberek a w vencie są 4
2. kratki w zderzaku są różne( vento ma szersze)
3. zderzak vento jest szerszy od golfa
4. hokej z vento nie pasuje do golfa i odwrotnie
5. zderzaki w vento USA są inne jak w wersji europejskiej venta"

i można by wymienić jeszcze parę różnic Ale nie chodzi o to w tym temacie.....
Kolego jeśli ci nie zalezy na tym czy to Vento czy nie to zakładaj od golfa...Zawsze taniej go wyrwiesz....A jeśli ci zalezy na vento to szukaj vento...Drożej ale od Vento ;)