|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Gaz/Benzyna - Podłączenie kabli wysokiego napięcia.
MihasZiom - 2010-12-14, 20:58 Temat postu: Podłączenie kabli wysokiego napięcia. Wita. Mam pewien problem, byłem Ventkiem u jednego mechanika z powodu falujących obrotów, obejrzał kopułke i stwierdził ze kable sa ŹLE podpiete, poprzepinał je po swojemu i zaczęły sie problemy, samochód stracił moc (wczesniej na gazie jezdził dobrze a teraz jezdzi tragicznie) i tutaj pytanko, czy te kable są dobrze podpięte wklejam schemat jak mam podłączone w danej chwili w samochodzie.
http://img839.imageshack.us/i/ventoc.jpg/
Paweł J. - 2010-12-15, 08:29
U mnie w ABSie jest tak (zaznaczone na czerwono)
i w praktyce
MihasZiom - 2010-12-15, 09:28
No to jest inaczej, jeszcze mam taki objaw ze przy ustawianiu zapłony tym stroboskopem na 1 tłoku jest inaczej niz na 4, a powinno byc chyba tak samo? Czyli to będą źle podłączone kable jak myślicie
MihasZiom - 2010-12-15, 22:58
Panowie, nikt nie ogarnia tematu
MihasZiom - 2010-12-16, 23:01
Problem rozwiązany, kable były dobrze, ale po ustawieniu zapłonu idealnie po stroboskopie samochód słabo chodził, daliśmy zapłon 20 stopni w przód i silnik pieknie chodzi , wkreca sie na obroty i ciagnie aż miło. Pozostał problem jazdy na paliwie bo chyba pompka nie podaje, badz sa jakies nieszczelnosci bo samochód raz sie wkreca, raz nie, gasnie itp.
|
|