|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Diesel - Reczny
premyslaw - 2011-01-14, 13:25 Temat postu: Reczny Czy naciagniecie linki od hamulca recznego mozna zrobic samemu, jesli sie tego wczesniej nie robilo?
Paweł J. - 2011-01-14, 13:37
Da się to zrobić samemu...wystarczy sciągnac środkowy tunel, ten w którym jest ręczny. Aby to zrobić nusisz wyciągnąć gumowe dno ze schowka tego między siedzeniami i tam bedzie wkręt...odkręcasz go i cały tunel schodzi....a ręczny naciąga się w tym miejscu.
premyslaw - 2011-01-14, 21:15
Udało mi sie sciagnac tunel. Ale chyba nic z tego. Jedna linka jest bardzo luzna. Chcialem ja naciagnac, ale gwint sie skonczyl.
krzeszak - 2011-01-14, 21:20
premyslaw napisał/a: | Jedna linka jest bardzo luzna. Chcialem ja naciagnac, ale gwint sie skonczyl. |
dziwne bo linka dzieli się na równe części masz wogule ręczny na to kolo z której skończyła sie regulacja linki
Przemek - 2011-01-14, 21:33
ogolnie w vento są dwa rodzaje długości linki a z tego co napisałeś wychodzi że linka ci pęcła i dlatego gwint się skończył
sebastian - 2011-01-14, 21:48
Dla pewności warto podnieść auto, chociaż sam tył, żeby oba koła były w powietrzu. I wtedy podciągając linki. Bo może być tak, że za mocno się podciągnie i na luzie koła mogą się nie obracać. U mnie tak bynajmniej było jak pierwszy raz sobie sam wyregulowałem, to ciężko koła się obracały. Ale zrobiłem to, troszkę popuściłem i była żyleta.
|
|