Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Gaz/Benzyna - problem na problemie:)

wi¶ienka:) - 2011-01-14, 19:10
Temat postu: problem na problemie:)
Witam:) mam problem z ventem, jak zimny zapali od strzała mówie o benzynie, zagrzeje go zostawie na 5 min i juz na benzynie nie zapali a na gazie rzadko ;/ miesiac temu przeszedł remont silnika do najmniejszej ¶rubki,a teraz to nawet palic nie chce;/odrazu mówie ze pompa paliwowa podaje dobrze sprawdzalismy, aaa i nie trzyma obrotów dopóki sie nie zagrzeje. Jaki jestescie w stanie to podpowiedzcie cos. bede wdzieczny :afro:
Hormon - 2011-01-14, 19:41

Jak wygl±da sprawa z kablami, ¶wiecami, kopułka, palec? Remont silnika na czym polegał
Paweł J. - 2011-01-14, 19:43

wi¶ienka:) napisał/a:
zagrzeje go zostawie na 5 min

co rozumiesz pod tym pojeciem ?? Odpalasz na benzynie, przerzucasz na gaz i gasisz przed wyłaczeniem ssania ??

wi¶ienka:) - 2011-01-14, 19:58

kable nowe kopułka tu mógłnym sie zastanawiacc swiece nówki, ogolnie too z tym ze obrotów nie trzyma to mysle ze wina silniczka krokowego ale niby nowy jest, nie wiem szukac napiecia czy dobre? czy przełacznik benzyna/gaz? jest ciulowy i miesza to i to i zbyt bogata dawka jest ?
wi¶ienka:) - 2011-01-14, 19:59

remont pierscienie gumki na popychaczach planowanie wszytkko uszczelki norma oleje filtry rozrzad a duzo takich pierdoł
wi¶ienka:) - 2011-01-14, 20:03

ii zacznijmy od tego ze on ssania nie ma:) tu to pewnie prblem z silniczkiem. odpale go nagrzeje sie zgasze samochód i juz na benzynie nie odpale,załapuje ale tak jakby nie dostawał paliwa, a i jak patrzylylismy do gaznika dokladnie na wtrysk to do 2000tys obrotów widac ze paliwo leci potem jak przygazuje to odcina dopływ paliwa cos;/ i potem tak od 3000 tys obrotów znowu dostaje dopływ i paliwo leci do wtrysku
Krzysiek9042 - 2011-01-15, 17:24

a moj dzis tez stal na skrzyzowaniu chodzil sobie na obrotach i zgasl. A pozniej za cholere nie chcial zapalic krecil i krecil i nie chcial nic. Ale po jakims dlugim czasie krecenia zapalil no i chodzil ok do tej pory. Z takim dlugim kreceniem pierwszy raz mi sie przytrafilo