|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Gaz/Benzyna - P³yn do wspomagania kierownicy
MihasZiom - 2011-01-20, 21:51 Temat postu: P³yn do wspomagania kierownicy Witam. W moim Ventylu g³o¶no s³ychaæ pompe od wspomagania na skreconych ko³ach do¶æ g³o¶no buczy. Sprawdza³em stan p³ynu no i nie ma go prawie w ogóle:P i Pytanie : Jaki p³yn kupiæ Ile kosztuje Ile go kupiæ Czy trzeba odpowietrzaæ jako¶ to wspomaganie
Przemek - 2011-01-20, 21:59
kup 2 litrowe butelki p³ynu. musisz zobaczyc jaki masz kolor. by³y 2 kolory czerwony i zielony. jednym p³uczesz uk³ad a drugim zalewasz. ogólnie na ca³y uk³ad wchodzi oko³o 0,7 do 0.9 litra. co do odpowietrzenia to wlewasz oko³o 0.8 litra odpalasz auto i krecisz pare razy w jedna i druga strone do oporu. zbiorniczek musisz miec otwarty. po operacji uzupe³niasz p³yn jesli brakuje. jezeli d³ugo jezdzi³es z takim stanem p³ynu moz³iwe ze pompa dostala po
Raziel500 - 2011-01-20, 22:04
pod³±czam siê pod temat jaki p³yn zalecacie do naszych furek???
Przemek - 2011-01-20, 22:07
Febi ewentualnie ten co ci przywioz³em mozesz podac Bartek nazwê
Raziel500 - 2011-01-20, 22:10
a kolor??? ja mam czerwony niby lepszy a brzêczy pompa a przemek zmieni³ z czerwonego na zielony i lepiej dzia³a.
czarnysauber - 2011-01-20, 22:14
ja jezdze na febi zielonym
sebastian - 2011-01-21, 19:53
Kolor, czy zielony, czy czerwony nie ma znaczenia. Wa¿ne tylko, ¿eby ich nawzajem nie mieszaæ. ja wymienia³em na shell'a, w takiej czerwonej butelce 0.5 l (donax, albo dotax siê nazywa³o). Wla³em i wszystko by³o ok. Co prawda nie by³o ¿adnego powodu, dla którego musia³em ten p³yn wymieniæ, po prostu zrobi³em to profilaktycznie, wymienia³am olej w skrzyni, to i przy okazji wymieni³em w servo.
|
|