|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Woda w klapie bagażnika???
mario704 - 2011-01-24, 19:34 Temat postu: Woda w klapie bagażnika??? przeczytałem kilka tematów na temat wody w bagażniku jednak mój problem jest troszkę inny.Mianowicie jak popada deszcz itp mam wodę w klapie bagażnika i tylko w klapie.Jak otwieram bagażnik to z klapy leje mi się ciurkiem do bagażnika przez chwile.Gdzie szukać przyczyny??
sebastian - 2011-01-24, 19:58
mario704 napisał/a: | przeczytałem kilka tematów na temat wody w bagażniku jednak mój problem jest troszkę inny |
mario704 napisał/a: | Mianowicie jak popada deszcz itp mam wodę w klapie bagażnika i tylko w klapie |
No jak inny jak ten sam
jakbyś na prawdę poczytał te tematy, to byś wszystkiego się dowiedział.
O uszczelce na lampach pewno nie doczytałeś? A o kablach w gumowych zaślepkach, co doprowadzają prąd do lamp na klapie, również?
Paweł J. - 2011-01-24, 22:56
Z klapą mam podobnie......problem polega na tym iz wkręty mocujące blędę, sprawiły że klapa przerdzewiała i teraz przez rudzielca przepływa woda....jak dam rade to kiedyś wrzucę foto.
Ferbus - 2011-01-25, 15:28
Mi też się leje trochę do środka kufra, tylko u mnie to chyba wina uszczelki lewej lampy, bo jak otworzę klapę bagażnika to woda wycieka z tej plastikowej maskownicy... Więc może u Ciebie jest podobnie???
mario704 - 2011-01-25, 17:59
kolego Sebastian mam prośbę żebyś nie wypowiadał sie w moich topicach gdyż nie wnosi to nic sensownego a wręcz przeciwnie wieje Cwaniactwemi w niczym mi nie pomaga...nie pierwszy zresztą raz.Doczytałem o uszczelce pod lampą i przewodach idących w gumowych osłonach nie mniej jednak forumowicze opisywali wdoe w bagażniku nie w KLAPIE.Ja w bagażniku nie mam wody tylko w klapie/
Co do reszty to jestem wdzięczny za sprostowanie0-zaglądne pod blende i uszczelke lewej lampy klapy.Dzięki za pomoc
Ferbus - 2011-01-28, 11:09
mario704 napisał/a: | uszczelke lewej lampy klapy. |
Kolego, zobacz ogólnie uszczelki, bo u mnie jest to lewa, a u Ciebie może być prawa hehe
mario704 - 2011-01-28, 15:10
ale leje sie też z lewej i tylkoz lewej.Tylko jak te lampe wyjać?
lukasz17 - 2011-01-28, 15:12
mario704 napisał/a: | Tylko jak te lampe wyjać? |
chyb atrzeba blede co jest pod rejestracja wyciagnmac i dopiero lampy odkrecic
Paweł J. - 2011-01-28, 16:08
Dokładnie......lampy są mocowane na 3 śruby w klapie i dodatkowo po dwie w blendzie.
Tak że trzeba wyciągać z blendą, która jest jeszcze mocowana na podajże 3 wkręty w klapę. Konieczny będzie klucz nasadowy 8mm z przedłużką oraz śrubokręt krzyżakowy.
|
|