|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Gaz/Benzyna - Ogrzewanie
Szycha... - 2011-01-29, 16:50 Temat postu: Ogrzewanie witam mam problem poruszany nie raz ale wolę zapytać jeszcze raz i mieć pewność przed rozebraniem na darmo nagrzewnicy , otóż w aucie po romoncie straciło sięogrzewanie a było rewelacyjne teraz leci lekkie ciepłe przy 2 biegu, odpowietrzany nie raz uszczelka i termostat wymieniony podczas remontu , wąż od nagrzewnicy jeden jest bardzo gorący a ten z lewej letni???? co może być przyczyną? dywanik po stronie kierowcy jest wilgotny ale jest zima i dużo się wnosi syfu do auta pomożecie??
Paweł J. - 2011-01-29, 17:02
Skoro przed remontem było ok, czyli nagrzewnicy mogły pójśc jedynie łopatki, ale to raczej mało prawdopodobne.
Jako że to wszystko było rozbierane, zarknij czy przypadkiem pasek na pompy wody nie jest odwrotnie załozony i czy nie pomieszałes przewodów z płynem idacych do nagrzewnicy.
Szycha... - 2011-01-29, 17:08
pasek jest założóny od dołu pompy czyli wieloklinami od dołu , a przewodów raczej nie zamieniłem nawet nie wiem czy sie da bo wyciągałem całością , ma ktoś schemat jak powinny iść
Paweł J. - 2011-01-29, 17:17
Szycha... napisał/a: | pasek jest założóny od dołu pompy |
Czyli ok.
Szycha... napisał/a: | ma ktoś schemat jak powinny iść |
Prawy przewód czyli ten od strony cewki zapłonowej, idzie bezpośrednio do głowicy, od strony skrzyni, do tego pojedynczego króćca. A ten lewy (jak stoisz na prost przed podniesioną maską) przechodzi w metalową rurkę, a owa rurka znowu w gumowy przewód i idzie on do pompy wodnej.
Szycha... - 2011-01-29, 17:20
czyli wszystko ok założone nie wiem co robić , a ogrzewania brak
Swistakes - 2011-01-31, 09:42
Moze linki sterujące masz zle podlaczone lub cos w tym stylu i Ci nie otwiera komory na nawiewy , tez tak miałem u siebie i jak glupi sie zastanawiałem co to moze byc xD
Szycha... - 2011-01-31, 17:12
OK temat można zamknąć była nieszczelna nagrzewnica ale już po wymianie jest ogrzewanko
|
|