Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - Jak wyciagnac impulsator ze skrzyni biegow?

szcz3p - 2011-02-01, 00:25
Temat postu: Jak wyciagnac impulsator ze skrzyni biegow?
Witam! Pytanie jak w temacie, jak wyciagnac impulsator ze skrzyni biegów? U mnie jest tak zamontowany ze nie da sie z niego wyciagnac tej wtyczki aby sprawdzić licznik... Pomocy!
Szycha... - 2011-02-01, 12:29

MASZ FOTKE powinien byćprzykręcony ta torx u mnie tak było i wszystko lala wychodzi
szcz3p - 2011-02-02, 13:18

Tak więc udalo mi sie odpiąć tą felerną kostke ale teraz podpowiedzcie mi co dalej robic :)
Są w niej styki + A i - sprawdzalem probnikiem napięcia tzn przypialem kabelek do minusowej klemy przy ako a tym "probnikiem" dotykalem stykow... lampka sie nie zaswiecila ani razu tzn. tak jakby w ogole prad tam nie dochodzil ale kiedy dotknąlem styku o nazwie A to predkosciomierz dygnal do 10km/h ;p. Co dalej robić? Co jeszcze moge sprawdzic i w jaki sposob?

Szycha... - 2011-02-02, 14:38

jest pin plus ,minus i impulsowy do licznika .na ten do licznika podłaczasz kontrolkę i drugim końcem kontrolki szybko dotykasz do masy np.silnika i tym momencie strzałka prędkościomierza lekko drga i to oznacza że instalacja i licznik są sprawne
szcz3p - 2011-02-02, 19:45

a czy jak podlacze do tego + i - w kostce żarowke to powinna sie zapalić? bo chcialemw ten sposob sprawdzic czy dochodzi tam prąd i żarowka sie nie zapalila nawet z zaplonem
szcz3p - 2011-02-03, 14:45

jak dotykam srodkowego przewodu kablem do masy licznik skacze do prawie 20 km/h co dalej sprawdzic?
szcz3p - 2011-02-03, 14:47

jak dotykam srodkowego przewodu kablem do masy licznik skacze do prawie 20 km/h co dalej sprawdzic?
Szycha... - 2011-02-03, 15:28

ZAŁATW SOBIE IMPULSATOR
bradley - 2011-02-03, 15:40

Impulsator dziala jak silnik krokowy. Musisz podawac impulsy z odpowiednia czestotliwoscia odpowiadajaca predkosci pojazdu.
No i po co chcesz go wyciagac?

szcz3p - 2011-02-07, 21:33

Nie mam skad zalatwic impulstaora... Jak przytykam kabel od masy do styku o symbolu "I" to licznik skacze w gore... Co dalej zrobic? Wydaje mi sie ze nie ma plusa lub minusa bo gdy podlaczam do nich mala żaroweczke to sie nie pali...