|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Gaz/Benzyna - przewody zaplonowe
arthurek20 - 2011-02-06, 20:57 Temat postu: przewody zaplonowe Witam kupilem wczoraj nowe przewody zaplonowe za ktore zaplacilem 100 pln . nie byly z najnizszej polki . jednak po zalozeniu swieca tak jak poprzednie i autem szarpie . Wiec moje pytanie jest nastepujace : czy jest mozliwosc ze zakupilem wadliwe przewody czy tez nalezy szukac problemu gdzies indziej?? Ventka jest zagazowana , z gory dzieki za zainteresownie tematem
arthurek20 - 2011-02-06, 21:05
Drugie pytanie do tematu: czy cewka zaplonowa moze "niszczyc" przewody przepalajac je przewod idacy z cewki do kopulki musze wymieniac srednio co 2 miesiace ze wzgledu na jego przebicia
speedy gonzales - 2011-02-06, 21:09
No jeśli przewody mają widoczne przebicie, to ewidentnie są wadliwe. Często też padają cewki i to na nich pojawia się przebicie, no ale jeżeli na przewodach widać skaczące iskry, no to one są do wymiany. Tak więc ja bym oddał do reklamacji
arthurek20 - 2011-02-06, 21:14
najbardziej boli to ze w sklepie ktorym to zakupilem czesci elektryczne nie podlegaja zwrotowi i reklamacji z reszta w pozostalych sklepach jest to samo . wycwanili sie i kartki w formacie a4 wywiesili przy kasach
Hormon - 2011-02-06, 21:21
arthurek20 napisał/a: | najbardziej boli to ze w sklepie ktorym to zakupilem czesci elektryczne nie podlegaja zwrotowi i reklamacji z reszta w pozostalych sklepach jest to samo . wycwanili sie i kartki w formacie a4 wywiesili przy kasach |
To że taka kartka wisi nie oznacza że nie można oddać towaru. Wez paragon i te przewody, po prostu je oddaj, nie wiem jakiej firmy są te przewody ale np na sentecha jest 2 lata gwarancji. A do 5 dni możesz oddać towar do sklepu. Ja bym nie podarował, 100zł drogą nie chodzi.
mario704 - 2011-02-06, 21:41
a jak już je oddasz to kup sentechy do lpg.Cena około 80 zł dosilnika AAM 1,8.Takowe zakupiłem i zero problemów.Wcześniej w każdym aucie miałem sentechy i sie sprawowały.Warte swej ceny napewno
arthurek20 - 2011-02-07, 20:57
Zobacze co sie da zrobic . poprzednio na sentechach jezdzilem az 10 miesiecy
|
|